De Malaysian International Furniture Fair (MIFF) gaat plaatsvinden van 1 tot en met 4 maart 2024 op twee locaties in Kuala Lumpur. De komende editie is de 30e van deze beurs en de organisatie is van plan om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Wat ooit begon als een bescheiden lokale beurs is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal platform voor de meubelbranche, de grootste vakbeurs voor meubelen in Zuidoost-Azië. Inmiddels komen er inkopers vanuit 140 landen en regio’s naar Kuala Lumpur. De beursorganisatie rekent alvast op een uitverkochte editie en bezoekers kunnen zich al aanmelden via de site van de beurs. Deze vindt plaats op een gecombineerde 100.000 vierkante meter in het Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC) en het World Trade Centre Kuala Lumpur (WTCKL).

Het momentum voor groei is nog niet eerder zo sterk geweest na de vorige editie waarbij 673 exposanten een totaalbedrag verkochten van 1.21 miljard dollar. Er waren bijna 20.000 bezoekers in maart van dit jaar, waarvan 26 procent van buiten Maleisië. Ook voor 2024 rekent men in Kuala Lumpur op 650 deelnemers uit binnen- en buitenland die de laatste trends, ontwerpen en modellen zullen laten zien in verschillende sectoren van de meubelbranche. Het merendeel van de deelnemers komt uit het thuisland, gevolgd door leveranciers uit China, Indonesië, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Turkije en Vietnam.

Grote namen uit het gastland zijn onder andere Ecomate, Wegmans, Poh Huat, Favourite Design, WA Furniture, Sin Wee Seng Industries, Ivorie, Isella Sofa, LB Furniture, Merryfair Chair, Oasis Furniture, Kinheng Furniture, Seow Buck Sen en Luxury Sleep. “De interesse voor de MIFF is enorm toegenomen na de Covid pandemie en de industrie kijkt naar de MIFF als een betrouwbare partner voor de toekomst. In 2023 waren er veel belangrijke inkopers op de beurs en we hebben er alle vertrouwen in dat 2024 onze positie als favoriete sourcing destination voor de globale meubelhandel nog meer gaat verstevigen. De enthousiaste reacties van exposanten die hebben geboekt, vooral uit het buitenland, is een positieve indicatie van de gebundelde inkoopkracht die op de beurs samenkomt. We staan klaar om de wereld weer te verwelkomen”, zo zegt Kelie Lim, General Manager van de MIFF.

In december begint de komende jubileumeditie al met een gala diner voor loyale exposanten en andere belanghebbenden uit de Maleisische meubelindustrie. Er komen steeds meer nieuwkomers naar de beurs, in 2023 was dit maar liefst 40 procent, en om deze bedrijven van dienst te kunnen zijn is er het Valued Visitor Programme waarbij gratis hotelovernachtingen aan inkopers worden aangeboden namens de beurs en de exposanten waarbij het gaat om wie het eerst komt het eerst maalt.

De afgelopen jaren heeft de MIFF zich bewezen als het inkoopmoment aan het begin van het Aziatische beurzenseizoen met een ruime keuze aan houten meubilair en kantoormeubilair uit Zuidoost-Azië. Met in totaal 17 hallen verspreid over 2 locaties hebben inkopers een ruim overzicht van modern meubilair voor thuis, meubelen voor op kantoor en in zorginstellingen en daarnaast accessoires, decorartikelen en materialen. Het 1 beurs, 2 locaties concept heeft in de MITEC met name de Maleisische aanbieders staan in de Rena hal op level 2 en in de Muar Hal op level 1 onder toezicht van de Muar Furniture Association (MFA) een partner van de beurs. Het MIFF Office concept staat in het WTCKL, op een korte (en gratis) shuttle rit van het MITEC.

Andere eenvoudig te vinden thema opstellingen zijn bijvoorbeeld International Hall, Sofa Hall en de jonge designers van de xOrdinary showcase en de MIFF Furniture Design Competition (FDC) deelnemers Twee internationale jury’s gaan over de beursvloer op zoek naar in het oog springende ontwerpen voor stands en meubelen voor de twee prijzen die de beurs uitreikt: de Best Presentation Award en de Furniture Excellence Award. Een ander hoogtepunt is de MIFF Furniture Design Competition (FDC), destijds gestart in 2010 om talent in de Maleisische meubelindustrie te ondersteunen en de toekomst van de industrie voort te zetten. Jonge ontwerpers worden uitgedaagd om in het thema van “Chair-Volution: Celebrating 30 Years of Innovation and Design” deze keer meubelen te ontwerpen met een moderne twist. De winnaars worden op de derde dag van de beurs bekendgemaakt.

“2024 is echt een mijlpaal voor de MIFF en de Maleisische meubelindustrie in zijn geheel. We feliciteren de beurs dan ook van harte met de 30e verjaardag. De MFA-MIFF strategische samenwerking heeft de internationale zichtbaarheid van Maleisisch meubilair aanzienlijk vergroot waardoor een grote toename aan export en samenwerking met internationale partners tot stand is gekomen. Het bouwen van de Muar Hall door de MFA en de MIFF laat aan iedereen zien hoe innig onze samenwerking is”, aldus Steve Ong, President van de MFA.

Kijk op de website van de beurs om up to date te blijven (www.miff.com.my) en om meer te weten te komen over exposanten, producten, exclusieve hoteltarieven en de gratis shuttle service tussen de locaties en de officiële hotels. Op facebook is het adres Furnish Now by MIFF. Om in contact te komen met het MIFF team: info@miff.com.my