We hebben vanaf deze plek al meerdere keren bericht over de perikelen rond de woonwinkel keten Conforama, sinds vrijdag is bekend dat voor de COVID-19 crisis er al afspraken waren met de sociale partners om afscheid te nemen van 1.900 medewerkers en om 32 vestigingen te sluiten.

Hier bovenop zijn nu cijfers bekend geworden van nog eens 1.000 medewerkers wegbezuinigen en 10 extra vestigingen sluiten. In Frankrijk werken er 9.000 mensen voor de keten. Zij hebben al enkele weken geen salaris meer ontvangen. De staat wil een krediet van 320 miljoen euro vrijmaken om de keten te redden, maar staat garant voor 90 procent van dit bedrag. Twee banken die tot nu toe benaderd zijn om in te staan voor de resterende 10 procent hebben dit tot nu toe geweigerd te doen. Schuldeisers en vakbonden weten zich geen raad meer.

Concurrent But wil wel een aantal zaken overnemen, maar niet voor de voorwaarden die Conforama stelt. Dit is het verhaal achter het bod dat nog niet zou zijn ontvangen, zoals eerder gemeld. Nu komt naar buiten dat met name de schuldeisers niet akkoord gaan met het aanbod van But. Nadere details ontbreken nog, maar het zou kunnen zijn dat But wil dat een groot deel van de vorderingen van de schuldeisers wordt kwijtgescholden. Wordt vervolgd.