Het Deense designmerk Skovby lanceert de nieuwe Curve-collectie. “Haal elegante organische vormen in huis voor die typisch Scandinavische look met een twist. Of moeten we zeggen… met een buiging?”, zo vragen de Denen zich af.

De nieuwe Curve-reeks bestaat uit de vitrinekast #410 (hieronder), tv-meubel #411 en een dressoir in 3 maten. De collectie is beschikbaar in 6 uitvoeringen: eiken naturel in olie of lak, eiken wit olie, eiken zwart gelakt en noten in lak of olie. Alle stukken hebben dezelfde gebogen fronten en 6 slanke poten. Diezelfde gebogen vorm keert ook terug in een nieuwe stoel – een update van een Skovby-klassieker.

De nieuwe tafel #126 (hieronder en bovenaan) gooit het dan weer resoluut over een andere boeg met een strakke hoekige look. De nieuwe Skovby-eettafel #126 is strak, eigentijds en vooral heel flexibel als het op zitplaatsen aankomt. Eerst en vooral zijn de tafelpoten schuin en richting het midden van het tafelblad geplaatst. Dat laat meer beenruimte ter hoogte van de hoeken van de tafel. Maar dat is niet alles: in deze eettafel integreerde Skovby een traditioneel Nederlands uittreksysteem. Een toepassing die al in de 15de eeuw in Nederland werd uitgevonden. Het uittreksysteem is heel eenvoudig te bedienen. Twee ingebouwde uittrekbladen glijden vlot onder beide kanten van het tafelblad vandaan om de tafel tot haar volle lengte uit te breiden.

Terug naar een compactere tafel? Wanneer je het centrale tafelblad lichtjes opheft, kan je de uittrekbladen makkelijk terug op hun plaats duwen. Kies voor één of twee uittrekbladen, en je maakt plaats voor 6 tot 10 mensen. Het hoekige design van eettafel #126 vormt een prachtig contrast met de gebogen vormen van de Curve-collectie. De designs vullen elkaar aan als yin en yang, voor een interieur in balans. De houtkleuren zijn identiek aan de kleuren die in de Curve-reeks worden gebruikt: Oak, Walnut en Black Oak. Voor de eettafel #126 heb je daarnaast ook de keuze uit zwart of wit laminaat.

Voor de overige hierboven genoemde nieuwe meubelen van Skovby: www.skovby.dk