Marcio Kogan en zijn studio mk27 zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwste Minotti bank: Horizonte. Een modulaire bank met grote zittingen en trendy losse kussens.

Zoals alle ontwerpen begon het met een enkele lijn op papier. Deze lijn, recht of gebogen, bepaalde het karakter van deze bank aldus de Italiaanse fabrikant. De naam Horizonte geeft ook al aan dat dit een combinatie van lijnen is die ergens naar toe leidt. Het modulaire karakter geeft de bank een grote flexibiliteit bij het inrichten van (ongetwijfeld grote) ruimten. De losse gestoffeerde kussens zijn opvallend, want de meeste Italiaanse designbanken moeten het zonder losse kussens doen, maar de trend in de rest van de wereld is naar comfort mede door veel kussens op een bank dus bij deze.

Architectuur om op te zitten, zo omschrijft Minotti deze bank die zoals gebruikelijk opvalt door oog voor het stikwerk en de vele mogelijke combinaties in stoffering. De tafelbladen (hout, natuursteen of marmer) die tussengeschoven kunnen worden zijn niet alleen handig maar onderbreken ook de lijn die gevormd wordt door de kussens en zorgt daarvoor voor een mooie afwisseling.

Want een horizon is geen horizon tenzij er iets voor te zien is. Goed punt van de Italiaanse fabrikant.