Ruim 40 jaar was De Westfriese Beurs een begrip tot ver buiten de regio. Uniek in zijn soort: een winkel waar je tweedehands spullen kon brengen om te verkopen. Waar je bovendien een percentage kreeg bij verkoop. En nu komt hier een einde aan. Nella Karsten blikt terug én kijkt naar een toekomst zónder De Westfriese Beurs…

“Door de openheid, eerlijkheid en de markante verschijning van mijn charmante vader werd De Westfriese Beurs al snel een succes. We verkochten spullen over de hele wereld aan handelaren van Japan tot Amerika. Ook de Westfries verkocht en kocht graag bij ons.” Maar de wereld veranderde. Tweedehands goederen kun je makkelijk zelf verhandelen via kanalen als Marktplaats, Facebook en Ebay. Met als resultaat een verschuiving in vraag en aanbod.

“Mijn vader zette, na de brand in 2000, een andere koers in. Hij ging – naast tweedehands meubelen – partijgoederen verkopen. Ook hierin was hij een voorloper. Want in die tijd was de term ‘outlet’ nog niet algemeen bekend. Mensen kwamen graag ‘struinen’ in een laagdrempelige setting. Het eindigde vaak in gezellige gesprekken met tot slot een bulderende lach.” Zo werd De Westfriese Beurs steeds meer een zaak in outlet meubelen.

“Toen Gert Jan en ik het bedrijf 12 jaar geleden overnamen, zette de trend in nieuwe meubelen door. Tweedehands spullen kwamen steeds minder binnen. De veranderende markt vroeg om een andere aanpak. Net als in de tijd van mijn vader werden Gert Jan en ik uitgedaagd om anders te denken en te vernieuwen. We speelden met het idee om een heel ander concept neer te zetten. Per 1 januari 2022 stopten we definitief met het aannemen van tweedehands meubelen…”

Ruim een jaar werd er hard gewerkt om een compleet nieuw bedrijf neer te zetten. Alleen de locatie Oosterblokker 10 bleef dezelfde. “Dit gaf de inspiratie voor het nieuwe bedrijf: Wonen op 10. Niets is meer zoals het was. We hebben het roer 180 graden omgegooid. Met Wonen op 10 presenteren we een waanzinnige woonwinkel van formaat. Vól design meubelen en accessoires van bekende merken als BY-BOO, CLAUDI, DUTCH BONE, Richmond en Eleonora. Mijn vader heeft de metamorfose van het bedrijf bijna helemaal meegemaakt. Hij was vooral trots op hoe mooi het is geworden en genoot van het enthousiasme van klanten.”

Wonen op 10 brengt de nieuwste woontrends bij elkaar onder één dak. Maar liefst 5.000 vierkante meter vloeroppervlakte ingericht met sfeervolle stijlkamers. Hier ontdek je onze mooie merken en de verrassende touch van onze stylisten. Zo krijg jij nieuwe ideeën en wordt direct duidelijk waar jij blij van wordt. “Klanten zien op televisie en online mooi gestylde interieurs voorbij komen. Door woonprogramma’s, Pinterest en Instagram ontwikkelen zij hun eigen woonwensen. Wij vinden het ontzettend leuk als zij vervolgens met hun moodboard of kleurenpalet bij ons komen. Wij denken graag mee om voor iedere klant een woonruimte te creëren waar je jezelf kunt zijn.”

Bij Wonen op 10 vind je alle mogelijkheden om jouw interieur compleet naar jouw persoonlijke woonwensen in te richten. Fris, modern en veelzijdig. Van pure luxe en maatwerk tot verrassend betaalbare meubels voor jouw droominterieur. Nella, Gert Jan en het team denken graag mee. Want Wonen op 10 zet jóu op nummer 1. Een duurzame gedachte. Want waar jij je thuis voelt, geniet je ook langer van jouw meubels en accessoires. Het vooruitstrevende karakter zit nog altijd in het DNA! Wonen op 10 nodigt je van harte uit om langs te komen. Bekijk het aanbod en de openingstijden op wonenop10.nl