Table du Sud werkt graag met creatieve vernieuwers middels een designsamenwerking. Dit keer bundelen Table du Sud en het Rotterdamse duo Studio Verbaan hun krachten door twee druppelvormige eettafels te ontwerpen. De stijl van Studio Verbaan typeert zich door eenvoud en een herkenbaar lijnenspel en laat dat nou precies de basis vormen voor de tafels die in samenwerking met Table du Sud zijn gemaakt.

“Tijdens onze eerste bespreking vielen we eigenlijk meteen voor bepaalde objecten van Studio Verbaan, welke uiteindelijk ook ten grondslag hebben gelegen aan het design van de tafels”, aldus Teun Antonissen, oprichter Table du Sud. De collectie bestaat uit twee eettafels; een semi-ovale en een semi-ronde, ook wel druppelvormige tafel. De sierlijkheid van de vorm van het blad wordt gecombineerd met een conisch en half open onderstel, wat zorgt voor een chique en moderne uitstraling.

De tafels worden net als de overige Table du Sud-collectie op maat gemaakt, wat betekent dat de koper zelf de maat, kleur en diverse andere opties kan bepalen. Hierdoor kan de tafel optimaal worden afgestemd op de rest van het interieur.

Studio Verbaan is in 2019 opgericht in Rotterdam door Solange Frankort en Jordi Verbaan. Na een tijdje individueel gewerkt te hebben, besloten ze om de handen ineen te slaan om te bekijken wat ze samen kunnen bereiken. Jordi’s kracht als ambachtelijk houtbewerker matcht goed met Solange, die we het best kunnen omschrijven als conceptueel kunstenaar. Studio Verbaan werkt daarnaast, net als Table du Sud, op bestelling. Dit betekent dat er geen grote voorraad wordt aangehouden of dat er overproductie is, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het concept.