Vorige week kon u hier al het bericht lezen over de samenwerking tussen Morres en Bart Appeltans, hier volgen de trends kort toegelicht.

Artistic Home (hierboven) omarmt artistieke elementen, uitbundige kleuren en verrassende vormgeving. Een mix en match van klassiek en modern met een knipoog naar de jaren ’80 van de 20e eeuw. Pastelkleuren met citroengeel als contrast, natuurlijke materialen maar met een hoogglans, strepen en terrazzo als designelementen.

Basic Craft staat voor niet te uitgesproken, maar wel met karakter. Natuurlijke materialen en tinten in combinatie met stoer staal en zwarte accenten. De vormen zijn zacht en rond of hoekig en stoer. Eigenlijk wat we nu al zien bij veel mensen. Lichte houtsoorten, lijnenpatronen en silhouetten.

Blushing Blonds wil zeggen: kom tot jezelf in een ruimte die rust ademt. Een serene sfeer, met meubelen die een relaxte sfeer benadrukken. Lekker neerploffen na een drukke dag en ontspannen in een retro sfeer. Vloeiende lijnen en afgeronde vormen, aaibare materialen, klassieke biezen en prints.

Boutique Chic is een trend waarbij luxe, moderne en klassieke elementen en een stadsgevoel het interieur domineren. Geheimzinnig en chique met exotische accenten. Bont behang, aaibare materialen en luxe materialen vormen samen een kleurenexplosie. De kleuren zijn diep en warm: groen, blauw en okergeel. Brons en velours als materialen en geometrische patronen of klassieke bloemen als patronen.

Classy Hotel betekent de sfeer van een exclusief hotel. Met details als inspirerende salontafelboeken of een goed huisparfum. Verlichting in de avonduren doet het geheel fonkelen. Een zwaar maar elegant palet met taupe, goud en grijs. De materialen zijn rijk, zacht en glanzend, de dessins glanzen ook of zijn luxe marmerprints.

De trendweken bij Morres Wonen zijn van 25 september tot 18 oktober.