Altijd vervelend en zonde wanneer een bedrijf failliet gaat, zeker in de interieurbranche en zeker in Limburg. Meubelbedrijf Design Factory in Panningen is failliet en de 48 medewerkers staan op straat.

Dagblad De Limburger meldt: “Voor het personeel komt het nieuws niet alleen hard aan, maar ook op een vervelend moment: het faillissement is tijdens de bedrijfsvakantie uitgesproken, deze week. Komende maandag praat de directie de medewerkers bij. De salarisbetaling over de huidige loonperiode wordt door het UWV overgenomen.”

“De onderneming is onderdeel van dezelfde holding als de bekende Panningse meubelfabrikant Heldense en produceert meubilair in het zogeheten hogere segment, designkasten, -tafels en -salontafels. Waarnemend curator Roy Bongers kan momenteel geen verklaring geven voor het faillissement. Dit zal nog worden onderzocht.” Over de positie van de holding en de mogelijke gevolgen van het faillissement van de Design Factory voor deze vennootschap doet de waarnemend curator volgens De Limburger geen uitspraken. Bongers zegt: “Het is niet aan de curator om daar uitlatingen over te doen.” Door vakantie is de holding niet bereikbaar.

Het dagblad vervolgt: “Of er een doorstart van het bedrijf komt, is onduidelijk. Volgens Bongers is er vooralsnog geen interesse getoond in het bedrijf of in een doorstart. Hij sluit niet uit dat er zich komende dagen alsnog iemand zal melden.” Bongers hierover: “Indien op korte termijn reële interesse mocht blijken, zal de mogelijkheid van een doorstart worden onderzocht.”