In oktober is de RAI Amsterdam het toneel van de Workspace Design Show, een evenement gericht op visie en innovatie op het gebied van het ontwerpen van werkplekken. Niet te missen  zijn de Workspace Design Talks, met een line-up van wereldklasse met Design experts en strategen om ‘de werkplek van de toekomst’ te belichten.

Met een indrukwekkende line-up van sprekers en exposanten wordt de Workspace Design Show een unieke ervaring voor ontwerpers, architecten, ontwikkelaars, aannemers en eindgebruikers uit de Benelux-markt. De lijst met bevestigde sprekers is indrukwekkend, met vertegenwoordigers van toonaangevende architecten- en ontwerpbureaus zoals MVRDV, Fokkema & Partners, UNStudio, Powerhouse, D/DOCK, HofmanDujardin, MVSA, de Architekten Cie, Tetris en Ditt Officemakers.

 

Verwijzend naar hoe bedrijven Design inzetten om talent aan te trekken en te behouden, zegt Hans Reineke, Founding Partner bij Hollandse Nieuwe: “De fysieke werkruimte is het meest geschikt voor het cureren en ervaren van de unieke waarden en identiteit van een organisatie. Deze beleving is cruciaal voor huidige en toekomstige medewerkers, zodat zij met alle zintuigen binnen een organisatie verbinding kunnen maken. Deze verbinding (en deelname) zal bijdragen aan het creëren van een voorkeur bij het desbetreffende bedrijf die uitblinkt in uiterlijk en uniek karakter”.

Natalie Hoffman, internationaal adviseur bij Facility Management Nederland, geeft inzicht in hoe het ontwerp van werkplekken in 2023 zal transformeren: “Als we kijken naar de ontwikkelingen in de wereld, zien we dat het tekort aan arbeidskrachten de komende jaren zal aanhouden. Alle organisaties zullen nadenken over hoe ze talent kunnen aantrekken en behouden. Het verhogen van salarissen, het vinden van talent buiten de landsgrenzen, het aanbieden van hybride werkvormen, het desinvesteren van vastgoed, maar ook het creëren van een gezonde werkomgeving zal leiden tot het zoeken naar creatieve oplossingen. Generatie Alpha zal naar verwachting de rijkste, hoogst opgeleide en meest technologisch onderlegde generatie worden die opgroeit terwijl de wereld in brand staat”.

 

Naast diverse talks zal de Workspace Design Show ook verschillende interactieve onderdelen bevatten die bezoekers de kans geven om het nieuwste op het gebied van duurzaam ontwerp te ervaren en hoe ze een werkplek kunnen ontwerpen om werknemers aan te trekken. Naast de conferentie zullen op de show ook verschillende topexposanten uit Nederland en heel Europa aanwezig zijn, waaronder Interstuhl, Vepa, Expormim, Kettal, Mute, Girsberger, Tarkett, OCS+, Rockwool, Occony en De Blick.

 

De Workspace Design Show wordt een niet te missen evenement voor iedereen die betrokken is bij commercieel ontwerp, van architecten en ontwerpers tot bedrijfseigenaren en ondernemers. Er zullen tevens netwerkevenementen en bijeenkomsten worden georganiseerd waar gasten in een ongedwongen sfeer kunnen genieten en contact kunnen maken met de exposanten. Met een focus op plezier en creativiteit, is de show een perfecte gelegenheid voor professionals uit de industrie om nieuwe contacten te leggen, van elkaar te leren en geïnspireerd te raken. De foto’s uit 2021 zijn van Marek Sikora.

Als je een workspace professional bent, dan is dit het evenement om bij te wonen. Workspace Design Show vindt plaats van 11 – 12 oktober 2023 in de RAI in Amsterdam – zet het vast in uw agenda!

workspaceshow.nl