DFS heeft zijn omzet en winst over het hele jaar zien stijgen doordat Britten tijdens de Covid-19-pandemie meer aan hun huis spendeerden. De bankenverkoper meldt dat de orderportefeuille ook in het nieuwe boekjaar sterk is. DFS verwacht aan de winstverwachtingen te voldoen ondanks uitdagingen zoals de verstoring van de toeleveringsketen. De winst voor belastingen van DFS steeg met 55,6 procent tot 105,8 miljoen pond ten opzichte van 2019, vóór de pandemie.

De omzet steeg met 9,7 procent tot 1,06 miljard pond in het jaar tot 27 juni.

De retailer zegt dat de groei in nieuwe orders “aanzienlijk sterker was dan de omzetgroei en werd gedreven door marktaandeelwinst, inhaalvraag van lockdown 1 en een verschuiving van de consumentenbestedingen naar het huis”.

Dat resulteerde in een ‘hoge orderportefeuille’.

Tempo
“Deze orders betekenen voor ons een aanzienlijke veerkracht en vertrouwen in onze vooruitzichten. De beperkende factor voor onze gerapporteerde financiële prestaties op de korte termijn zal echter het tempo van conversie van de orders naar omzet zijn, wat afhangt van zowel de productiecapaciteit van onze partner-leveranciers als ook de capaciteit van onze eigen logistieke operaties”, aldus DFS.

DFS chief executive Tim Stace: “Onze recordwinst is een passend eerbetoon aan al het harde werk van onze collega’s en een bewijs van de veerkracht en flexibiliteit van ons geïntegreerde bedrijfsmodel. Ondanks talloze operationele uitdagingen tijdens de pandemie ben ik er trots op dat we ons zijn blijven varen op onze strategische koers om de detailhandel in banken het digitale tijdperk in te leiden.’’

“We zien ook verdere groeimogelijkheden op de middellange termijn, onder meer door het uitbreiden van het bereik van onze retailmerken en het optimaliseren van onze operationele platforms.’’