Afgelopen jaar stond Van der Drift Meubelen voor het eerst op de Meubelbeurs Brussel en dat is de fabrikant goed bevallen. John van der Donk: “We ontwikkelen normaal nieuwe modellen voor de dagen in Beusichem maar misschien moeten we dit al voor Brussel gaan doen.” De goede ervaring in de Belgische hoofdstad heeft ook gezorgd voor een verandering van de uitstraling van de showroom in Beusichem: “Het gaat meer lijken op de stand in Brussel, maar dan op een groter formaat.”

John van der Donk: “Vorig jaar was een spannender jaar dan 2022 maar de orders liepen toch goed door. We hebben in 2023 voor het eerst op de Meubelbeurs Brussel gestaan en dat is ons goed bevallen. Bestaande klanten hebben we er gesproken maar we hebben ook nieuwe contacten opgedaan en dat was onze doelstelling. Ik denk dat we weer mee gaan doen dit jaar en dat we de nieuwe modellen voor die beurs al af willen hebben. Voor de mensen die niet naar Brussel gaan, zij kunnen deze modellen uiteraard in Beusichem zien. Ook het vermelden waard: onze serie Montana bestond in 2023 precies 20 jaar en we hebben een jubileumactie gehouden die goed is aangeslagen.”

Productiekosten
Gevraagd naar de vooruitzichten voor 2024 zegt John: “Dat vind ik lastig om te beantwoorden, het jaar is nog vers. We blijven nieuwe producten ontwikkelen, zoals de nieuwe tafels die in Beusichem te zien zullen zijn. Kasten blijven we ook ontwikkelen maar dat is toch meer een uitdaging geworden. Waar vroeger een eiken kast voor iedereen bereikbaar was is het nu veel meer een exclusief product geworden door de gestegen prijzen voor hout. Salarissen zijn gestegen en daardoor productiekosten ook, dat merken wij als fabrikant. Bovendien is het zo dat er steeds meer goedkopere kasten uit het buitenland naar ons land komen waarvan de kwaliteit een stuk aanvaardbaarder is dan een paar jaar geleden. Daar moeten we goed over nadenken hoe we daarmee omgaan.”

“We blijven nieuwe producten ontwikkelen, zoals de nieuwe tafels die in Beusichem te zien zullen zijn.”

Maatwerk
John zegt over wat hij verwacht voor dit jaar: “Voor een deel moeten we dit afwachten, zoals gezegd: het jaar is nog maar net begonnen. Ik zie wel, net als iedereen, dat veel zelfstandige winkeliers zonder opvolging er mee stoppen. De concentratie in winkelketens en formules gaat voort, zeker omdat consumenten zoveel mogelijk alles voor het interieur onder hetzelfde dak willen vinden. Dat betekent dat we bij die ketens en formules in beeld moeten komen of blijven. Gelukkig zijn er nog steeds onafhankelijke winkeliers en komen er nog steeds nieuwe winkels bij, buiten de woonboulevards om. Maar ik zie het om me heen: kleinere winkels in het centrum van een gemeente die sluiten en een herbestemming krijgen.”

“Verder ben ik blij dat we als fabrikant maatwerk kunnen leveren want dat wordt steeds meer gevraagd. Wij kunnen dit leveren op grotere schaal. Maar we hebben ook collecties in vaste maatvoeringen nodig om productie te kunnen blijven draaien. We hebben veel keuzemogelijkheden in de uitvoering van tafels en kasten en het is aan de winkelier om dit bij consumenten onder de aandacht te brengen, ook online want daar vind het eerste uitzoeken plaats. Niet in de winkel. Dus de winkelier moet, net als wij, online goed gevonden kunnen worden, maar dat is meer zijn uitdaging.”

Permanent aanwezig
“We kwamen ooit uit Nieuwegein naar Beusichem omdat onze branchegenoten ook daar naartoe gingen. Er is hier veel veranderd in de loop der jaren, met minder exposanten en toch ook iets minder bezoekers. Daarom gaan we nu ook naar Brussel, maar het voordeel blijft dat de showroom in Beusichem permanent is. Ik vind het alleen jammer dat de winkeliers nog te weinig gebruik maken van onze aanwezigheid in Beusichem als verlengstuk van hun winkel. Na de positieve reacties op onze stand in Brussel gaan we de showroom anders inrichten om deze dezelfde uitstraling te geven.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.