Deze maand lanceert Headlam, binnen de Headlam huislijn lifestyle-interior, een nieuwe collectie interieurstoffen. ”Wij hebben deze met zorg samengesteld en zijn daarbij op zoek gegaan naar duurzame materialen. Samen met onze stoffenleveranciers hebben wij de mogelijkheden bekeken om duurzamer te worden. Duurzamer in het produceren en het leveren. Met deze lancering is de start gemaakt van onze duurzame interieurstoffen collectie, Eco Friendly Fabrics. Deze eerste lancering bestaat uit 9 unieke interieurstoffen met een balans in overgordijnen en transparanten. Al deze items hebben de meerwaarde dat ze zijn vervaardigd uit gerecyclede en up-cycled basismaterialen.”

De Interieurstoffen vervaardigd uit gerecycled polyester zijn te herkennen aan het Re-Life label aan de stalen. De stoffen gemaakt van up-cycled basismateriaal hebben het label Vivalife aan het staal hangen. ”Naast de duurzame eigenschappen hebben deze items een uitgebalanceerd kleurenpalet en een zeer toegankelijke prijsstelling. Dit samen zorgt voor een exclusieve en unieke collectie met de naam Eco Friendly Fabrics.”

Vivalife & Re-Life
Het unieke aan deze duurzame collectie is, dat naast het bekende gerecyclede polyester als basismateriaal een vijftal items bestaan uit up-cycled basismateriaal.
”Het recycling proces is over het algemeen bij iedereen bekend. Het materiaal van een bestaand consumentenproduct, denk hierbij aan bijvoorbeeld PET-flessen, visnetten, oude kleding etc., wordt opnieuw verwerkt tot een basismateriaal waarvan een nieuw product wordt gemaakt. De Re-Life items in deze lancering bestaan voor minimaal 70% uit gerecycled polyester dat verwerkt is tot garens die voldoen aan de GRS-standards en zijn te herkennen aan de Re-life kaarten aan de stalen.”

Bij up-cycling dienen afvalstoffen uit de industrie, die anders op de afvalberg terecht zouden komen, als basismateriaal. In het geval van de Vivalife items worden afvalkorrels uit de lokale petrochemische industrie omgesmolten tot Harmolan garens, waarbij kleurstofkorrels mee gesmolten worden om tot de juiste kleur te komen. Deze Harmolan garens hebben vele pluspunten, wij lichten er drie uit. Bij dit proces komt geen water te pas. ”Tevens hebben, door deze wijze van kleuren, alle Vivalife items een kleurechtheid van 8, wat een extreem hoge waarde is voor interieurstoffen. Het feit dat deze stoffen lokaal worden geproduceerd met basismateriaal vanuit de lokale petrochemische industrie, zorgt voor een zeer lage ecologische footprint.”

Herkenning en bewustwording
Het jaar 2021 is het jaar waarin onderwerpen als duurzaamheid, bewust leven en ecologische footprint bij Headlam centraal staan. Onderwerpen die door alle aandacht in de media bij de consument niet meer onbekend zijn maar nog wel extra uitleg en aandacht nodig hebben. Om de collectie Eco Friendly Fabrics herkenbaar te maken en het thema duurzaamheid toegankelijker te maken, wordt deze collectie bij onze gordijndealers geleverd compleet met POS- en digitaal pakket. Als ondersteuning in de winkel wordt deze interieurstoffen collectie geleverd met duidelijke consumenten brochures, te presenteren in een baliebord. ”Daarnaast een speciale flex-visual die zeker voor extra sfeer en aandacht zal zorgen. Naar wens is een digitaal pakket beschikbaar voor website en social media om online aandacht bieden. Met al deze extra ondersteuning zal voor de consument duidelijk worden dat deze interieurstoffen collectie Eco Friendly Fabrics niet alleen sfeervol en functioneel is maar ook een unieke duurzame meerwaarde heeft. Gordijnen met een toekomst!” zo besluit Headlam woordvoerder Sagitta Tobé.

Kijk voor meer informatie ook op:
www.headlam.nl
www.lifestyle-interior.nl