Dols benoemt ‘de drie Belgische interkeurmerken die je moet kennen’. Dols is een projectinrichter en werkt samen met architecten, vormgevers en projectpartners in verschillende sectoren, met name healthcare, hospitality en office. 

Dols is een familiebedrijf ‘met passie voor interieur en exterieur design’. ”We zijn een familie van vrienden, experts en gepassioneerde mensen. We zijn vooral Friends of Furniture. Vandaag vult de derde generatie de grote schoenen van Nestor Pierre Dols, maar met een team van 27 gespecialiseerde vakmensen werken we graag in functie van je (project)wensen.”

Het bedrijf heeft een zeer lezenswaardige website. We wijzen je op een interessante blog van het bedrijf uit Zutendaal.

‘Talent van Belgische bodem: drie Belgische interieurmerken die je moet kennen’

Dols: ”Dat er in België serieus wat talent rondloopt, hoeven we je niet te vertellen. Ook in onze collecties ligt een sterke nadruk op nationale designlabels. Een blik op drie interieurmerken die al jaren meedraaien op het hoogste niveau en die je absoluut moet leren kennen.”

Indera: ”Flexibiliteit en functionaliteit vormen de rode draad doorheen de collecties. Elk ontwerp staat volledig in het teken van de interactie tussen meubel en gebruiker. De sofa’s bestaan uit aparte rug-, arm- en/of zitmodules waarmee je zelf combinaties kunt maken om zo gemakkelijk je optimale relaxplekje samen te stellen.”

Heerenhuis: ”Dat 1978 een goed jaar was voor het Belgische design bewijst ook Heerenhuis Manufactuur. Oprichters Geert Legein en Louis van Haesebrouck startten destijds met een kleine antiekzaak. In de loop der jaren groeide die uit tot een internationaal gerenommeerd meubelatelier, bekend om zijn ambachtelijke designmeubelen.”

Vincent Sheppard: ”Heel erg Belgisch klinkt Vincent Sheppard niet. Toch werd dit relatief jonge designmerk in 1992 in ons land opgericht, met als hoofddoel Lloyd Loom-meubelen op de kaart te zetten in West-Europa. Dertig jaar later is het bedrijf zelfs wereldwijd marktleider op dat vlak.”

Lees hier het hele artikel.

 

Vincent Sheppard

Heerenhuis

Indera