Het was bedoeld als een digitaal platform voor exposanten en bezoekers uit de vloerenindustrie, maar de digitale versie van Domotex 2021 gaat niet door. Aanvankelijk waren exposanten nog wel te porren voor een digitale beurs, maar uiteindelijk, een paar weken voordat het zou plaatsvinden, is het evenement afgeblazen vanwege wat Deutsche Messe (de organisator) digitale vermoeidheid noemt.

Er is een grens aan wat mensen nog interessant vinden om vanaf hun beeldscherm te zien en die grens lijkt nu bereid, zo zegt Deutsche Messe vanuit Hannover. De wens om elkaar fysiek weer te ontmoeten is sterker dan elkaar digitaal op te zoeken. Bovendien hebben de meeste exposanten van de grootste beurs voor de vloerenindustrie van Europa aangegeven nog volop orders in de portefeuille te hebben. Dus ook de behoefte aan nieuwe orders via een beurs is minimaal.

“Met de digitale dagen was het de bedoeling om als beurs een actieve rol te spelen tijdens deze crisis”, zo geeft de organisator aan. “Maar we moeten toegeven dat een fysieke beurs niet zomaar vervangen kan worden. Daarom schrappen we deze editie en kijken alvast vooruit naar de volgende Domotex, een hybride evenement (dus zowel fysiek als digitaal) van 13 tot en met 16 januari 2022 vanaf het beursterrein in Hannover.”