Na eerdere nieuwe introducties dit jaar, van de labels Gispen Classics en Gispen Today, presenteert dUTCH ORIGINALS in de van Nellefabriek een nieuwe tafel die zowel als eetkamertafel of vergadertafel kan worden gebruikt. Tevens introduceert dUTCH ORIGINALS een flexibele multi functionele werkplek.

Met een knipoog naar het door Wim Rietveld, voor Gispen ontworpen tafelmodel 530 uit 1952, komt dUTCH ORIGINALS met de Gispen Classics 533 (op beide foto’s). Deze variant op de 530 is door art director Richard Hutten ontworpen en staat op drie poten, waarbij het kenmerkende metalen onderstel uitgevoerd wordt in zowel chroom, Gispen-grijs en mat zwart. Doordat de tafel over drie tafelhoofden beschikt, is het een echte communicatietafel die is afgewerkt met een massief eiken tafelblad in de vorm van een reuleaux-driehoek met sterk afgeronde hoeken. De Gispen Classics 533 heeft het klassieke karakter dat uniek matcht in combinatie met de Gispen Classics 116 stoel.

Willem Hendrik Gispen had een grote traditie in het ontwerpen van bureaus en werkplekken, om hieraan een nieuwe impuls te geven, komt dUTCH ORIGINALS met de Gispen Today zit-sta werkplek. Deze electrisch in hoogte verstelbare werkplek wordt gepresenteerd met een multiplex blad met afgeronde hoeken en een bladbedekking in grijs linoleum. Letterlijk een zit-sta werkplek op niveau! De Gispen Today zit-sta werkplek wordt op Design District gepresenteerd in combinatie met de Gispen Today 101XL bureaustoel.

Naast deze twee introducties worden ook de met een 100% recyclebare stof beklede Gispen Classics 1401 en de 1410 gepresenteerd. De gebruikte stof is de Revyva Atlantic en is gemaakt van 100% gerecyclede polyestergaren, afkomstig van PET-flessen. Zo worden deze klassiekers nog duurzamer! dUTCH ORIGINALS is te vinden op Design District in Hal 2 op Stand: V109