De eerste Duurzame Woonbeurs voor consumenten zal plaatsvinden op 4, 5 en 6 oktober dit jaar in de Kromhouthal te Amsterdam. De beurs valt samen met de altijd goedbezochte VT Wonen en Designbeurs. De VT Wonen en Designbeurs vindt plaats van 1 t/m 6 oktober in de RAI in Amsterdam. De organisatie van De Duurzame Woonbeurs heeft goed ingespeeld op het moment dat interieur liefhebbers massaal (hopelijk met de trein) onze hoofdstad zullen bezoeken.

De Duurzame Woonbeurs is een initiatief van Machteld Rijnten. Haar doel met De Duurzame Woonbeurs is laten zien hoe een verbouwing en interieur van A tot Z duurzaam kan worden aangepakt. De consument heeft -naar mening van Machteld- nu niet genoeg keuze voor duurzaam in interieur die ze, gezien deze tijd, zeker wel zou moeten hebben. Alle aanbieders zijn er, maar zijn nog niet eerder samen in één concept gepresenteerd. Daar komt verandering in met De Duurzame Woonbeurs.

Machteld laat zich voor De Duurzame Woonbeurs adviseren door -naar eigen zeggen- 5 ’toppers’ uit de wereld van Sociaal ondernemen, Communicatie en de Circulaire economie. De Duurzame Woonbeurs wil consumenten inspireren met een groot en breed aanbod op het gebied van eco wonen in en om het huis. ”Wij willen laten zien dat duurzaam prachtig is, een zeer actuele gedachte nastreeft en ook goed betaalbaar kan zijn. Dit gaan wij realiseren door alle toffe eco woonmerken samen te brengen onder een dak.”

De beurs biedt ruimte aan +/- 60 stands. Verder zijn er 4 pleinen; Wonen-werken, Slapen-relaxen, Koken-eten en Wonen met kinderen, waar ontwerpers visie geven en alles combineren. Er is een reparatiemarkt met 12-16 kramen, een Upcycle Gallery (ReLove) waar designers zich presenteren. Ook is er een programmering met workshops Groen, Upcycle en Kinderen en zijn er lezingen.