Nieuwe, stijlvolle stoffen voor sfeervolle ambiance en verbeterde akoestiek

De collectie Verticale Jaloezieën van Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding, is uitgebreid met nieuwe kleuren, stoffen en dessins. Met verticale jaloezieën worden schitteringen aanzienlijk verminderd en is het mogelijk om de privacy en lichtinval in huis te optimaliseren. Als er wordt gekozen voor stoffen lamellen is deze raamdecoratie ook leverbaar met slimme PowerView® Automation-bediening.

Nieuwe technieken, nieuwe ambiance
Met de lancering van een geheel nieuwe en eigentijdse reeks Verticale Jaloezieën heeft Luxaflex® deze klassieker opnieuw uitgevonden. Nieuwe kunststof lamellen, Cradle to Cradle-stoffen en aluminium lamellen die voor 98 procent uit hergebruikt materiaal bestaan, zorgen samen voor een frisse en duurzame boost van deze collectie. Daarnaast heeft een aantal van deze aluminium lamellen de Pure Sense-afwerking, die zich kenmerkt door een unieke verftechnologie. Hierbij zijn de lamellen mat gelakt met een zachte coating en tevens verkrijgbaar in moderne pasteltinten.

Maximaal en onbelemmerd uitzicht
”Deze stijlvolle en praktische raambekleding neemt in volledig geopende staat weinig ruimte in beslag. Hierdoor kan men maximaal genieten van een onbelemmerd uitzicht en vrije doorloop, met name bij grotere ramen zoals schuifpuien en glasgevels. Lichtinval en privacy kunnen geoptimaliseerd worden, doordat de lamellen in kleine stappen te verstellen zijn.”

Duurzame stoffen voor verbeterde akoestiek
Luxaflex® ontwikkelt voortdurend haar collecties om steeds beter alledaagse interieuroplossingen aan te bieden. ”De nieuwe, stijlvolle stoffen Riff en Sedna zijn de laatste innovatie. Ze zijn speciaal ontworpen om de akoestiek in huis te verbeteren door omgevingsgeluiden en galm te absorberen. Daarnaast helpen verticale jaloezieën warmte en licht in huis te reguleren, waardoor ze energie-efficiënter en duurzamer zijn. De collectie stoffen voldoet aan de hoogste internationale normen voor duurzaamheid en verantwoord materiaalgebruik en een aantal stoffen zijn Cradle to Cradle, GreenGuard of OEKO-TEX® gecertificeerd.”

Slimme bedieningen voor een smart home
Voor iedere soort raampartij biedt Luxaflex® stijlvolle en innovatie bedieningsopties, zoals het slimme bedieningssysteem PowerView® Automation. Hiermee kunnen jaloezieën vanaf een smartphone, Pebble® Remote of via een stemassistent bediend worden. Ook kunnen ze automatisch getuimeld en open- of dichtgeschoven worden op elk gewenst moment en vanaf elke plek – zelfs als je niet thuis bent. Dit systeem is toepasbaar bij alle stoffen lamellen uit deze collectie.

Jaloezieën voor ieder soort raam
Een groot voordeel van verticale jaloezieën is dat ze erg geschikt zijn voor ramen met een speciale vorm: ze passen op vrijwel elke vorm of maat raam, met name zeer hoge of brede ramen. De rails kunnen schuin worden geplaatst, zodat deze geschikt zijn voor schuine ramen.