Het is voorjaar en Ethnicraft luidt deze periode van vernieuwing in met nieuwe meubelen en aanvullingen op bestaande modellen en accessoires.  Zo is er een geheel nieuwe bank (Ellipse) en zijn er een nieuwe koffietafel (Sphere) en een side table (Triptic). Geomterische vormen, zowel rond als hoekig, bepalen de uitstraling van al deze modellen.

De Ellipse is een bank waarbij zitcomfort en elegantie voorop staan. Ontwerper Jacques Deneef bedacht een bijna sculpturale vorm voor deze gestoffeerde sofa: “Het idee was een vorm met rondingen en een zacht gebogen rugleuning voor een op zichzelf staande bank”, aldus de ontwerper. Helemaal bovenaan ziet u de bank vrijstaand in de kleur ash, hierboven in het oatmeal als kleur.

De Sphere koffietafel (hierboven) borduurt voort op eerdere tafels van het merk met een mineraal blad.  Ambachtelijke techniek, metaal en kleurpigmenten karakteriseren deze tafel, waarvan de natuurlijke inspiratiebronnen bijvoorbeeld boomschors stenen en aarde zijn.

Bestaande series die zijn uitgebreid zijn onder andere de Oak Bok (black) bench en de Teak Graphic TV kast. Verder zijn er ook nog de populaire Oak Ribbon shelf, Oak wall shelf en Oak Light Frame vloerspiegel die nu in zwart eiken verkrijgbaar zijn. De Oak Bok in het zwart ziet u hierboven staan.

Voor meer informatie over de aprilnoviteiten van Ethnicraft: https://ethnicraft.prezly.com/ethnicrafts-april-novelties-a-geometric-statement