Flinders heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van meer dan 15 miljoen euro. Hierdoor is een groei van 39% behaald ten opzichte van vorig jaar. Flinders laat al jaren een enorme groei zien. Het komende jaar wordt wederom ingezet op televisiereclame om het merk Flinders uit te bouwen. Daarnaast zal een deel van de expansie uit het buitenland komen en wordt het assortiment uitgebreid. Flinders verwacht in 2018 door te groeien naar een omzet van 20 miljoen euro.
Raamdeco in het assortiment
“Het komende jaar gaan we het assortiment uitbreiden”, aldus Geert-Jan Smits, CEO van Flinders. “We voegen categorieën toe op het gebied van verf, raamdecoratie en vloeren. Zo bereiken we onze ambitie waarmee we de totale inrichting van woningen en kantoren op ons kunnen nemen. Daarnaast willen we de klant verder ontzorgen door diensten aan te bieden zoals behangen, verven en het monteren van verlichting en raamdecoratie.” Hiervoor is Flinders een samenwerking aangegaan met Uw Rechterhand BV.
Groei realiseren over de grens
Een deel van de verwachte groei zal komen uit het buitenland. Zowel België als Duitsland zijn landen waar Flinders een bovengemiddelde groei verwacht. Inmiddels komt meer dan 20% van de omzet uit het buitenland. In 2018 zal de Duitse klantenservice ook in het weekend bereikbaar zijn.
Om de verwachte groei mogelijk te maken, gaat Flinders investeren in de uitbreiding van het magazijn. In totaal wordt 25% toegevoegd aan de bestaande oppervlakte. Het personeelsbestand wordt ook uitgebreid. Oscar Diele, COO van Flinders: “Flinders zet in op vaste contracten en investeert in het binden en boeien van haar medewerkers. Uitbreiding op het gebied van marketing, logistiek, finance, supply en ict staat op de planning.”
Over Flinders
Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 25.000 designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf heeft een webshop, een woonwinkel in Zaandam en twee cafés in Groningen en Hilversum. Flinders is in 2017 door het Financieele Dagblad genomineerd voor de FD Gazellen Awards als snelst groeiende bedrijf van Nederland. Bij het bedrijf werken momenteel 84 medewerkers.