De Vorm uit Duiven is opgericht met een andere insteek dan andere leveranciers uit de meubelindustrie. De eindeloze mogelijkheden van gerecycled PET vilt vormen de basis van dit jonge bedrijf.

Met PET vilt maakt De Vorm producten die comfortabel zijn en geen impact hebben op het milieu voor de toekomstige generaties. Bij de producten van De Vorm gaat het om het aloude statement form follows function (een citaat van de Amerikaanse architect Louis Sullivan, een van de grondleggers van het bouwen met staal en volgens velen de grootvader van de wolkenkrabber). In de definitie van De Vorm gaat het om de bestaande productietechnieken: het bedrijf uit Duiven zoekt juist naar productiemethoden en materialen waar nog niemand aan heeft gedacht. Waarbij de vorm van het product ondergeschikt is aan de functie.

Design engineering is waar het om draait bij De Vorm. High-end productietechnieken voor no-nonsense producten. Maatwerk, te veroorloven en duurzamer dan vele anderen. “Omdat we het complete productieproces begrijpen en alleen werken met de beste toeleveranciers uit West Europa”, aldus de fabrikant. Van onder andere gerecycled PET vilt maken ze lampen, banken, stoelen, tafels en akoestische ruimte- of werkplek schermen (dividers).

Voorbeelden kunt u zien op www.devorm.nl