Fritz Hansen introduceert met trots de PK15TM stoel ontworpen door de bekende Deense ontwerper Poul Kjærholm. Geraffineerde elegantie met heldere lijnen en organische vormen is massief essen en Frans riet zorgen voor een harmonie in vorm en functie, aldus de fabrikant.

Kjærholm’s design vereist een hoog ontwikkeld ambachtschap in houtverwerking vanwege het complexe ontwerp dat alleen maar ogenschijnlijk simpel is. De PK 15 (ik laat de trademarks verder weg, dat het ontwerp en de naam beschermd zijn mag u van mij aannemen) straalt kalmte, luchtigheid en sereniteit uit die subtiel een stempel drukt op de sfeer van een interieur.

Ontworpen door Poul Kjærholm in 1979 is de PK15 stoel het laatste ontwerp van de designer. De stoel is dan ook een eerbetoon aan zijn levenslange manier van werken met veel oog voor detail en het hoogstaande vakmanschap dat eigen is aan al zijn ontwerpen. De PK 15 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: natuur essen of zwart gekleurd essen, allebei met een rieten zitting waarop eventueel een bijpassend leren kussen in naturel of zwart kan worden gelegd.