Tegen de achtergrond van de verslechterende situatie rondom de pandemie in de afgelopen twee weken en de bijbehorende beperkingen is besloten om Heimtextil 2022 niet te laten plaatsvinden. De beurs in Frankfurt stond gepland voor de tweede week van januari. Messe Frankfurt kijkt nu met de betrokkenen naar een mogelijke datum in juni, tegelijkertijd met Techtextil/Texprocess. Later geplande beurzen als Ambiente, Christmasworld, Creativeworld, Paperworld en Frankfurt Fashion Week staan nog steeds op de rol.

Het is net als in Nederland snel gegaan met het aantal besmettingen in Duitsland in de afgelopen twee weken. Gisteren was er overleg tussen de Duitse centrale overheid en de verschillende deelstaten en daaruit kwam voort dat grote, massaal bezochte evenementen zoals de Heimtextil voorlopig niet door kunnen gaan. Messe Frankfurt kijkt nu dus naar 21 tot en met 24 juni als datum voor Heimtextil 2022. De beurs is voor Messe Frankfurt altijd de eerste grote internationale beurs in het nieuwe jaar met deelnemers en bezoekers uit 135 landen. Dat is dus niet te doen met de huidige stijging in het aantal besmettingen en de internationale reisbeperkingen die weer aan het toenemen zijn.

Denk hierbij aan restricties van en naar India, Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft het Robert Koch instituut (het Duitse RIVM) sterk geadviseerd om hoe dan ook het aantal contactmomenten in Duitsland tot een minimum te beperken. Alle grote evenementen zijn afgeblazen voor de komende weken. Messe Frankfurt blijft optimistisch over het doorgaan van de overige eerder genoemde evenementen die eind januari of begin/half februari moeten plaatsvinden. Frankfurt Fashion Week is minder internationaal gericht dan Heimtextil en zou onder 2G regels misschien nog kunnen doorgaan. Maar niets is zeker in deze dagen en dat weet men in Frankfurt maar al te goed.