Acht maanden voor de volgende Heimtextil hebben zich al meer dan 2.500 bedrijven aangemeld als deelnemer. Hieronder grote namen als A.S Création, Bedding House, Corn. van Dijk, Elastron, Graham & Brown, JBY Creation, Lameirinho, Libeco Lagae, Masureel International, Marburger Tapetenfabrik, Traumina en Wendre. De onderdelen Asian Excellence en Asian Selection zijn ook zeer in trek bij exposanten aldus Messe Frankfurt.

Rugwind voor Heimtextil 2024, zo omschrijft de beursorganisatie deze stand tot nu toe. Van 9 tot en met 12 januari 2024 is de volgende editie. “We zijn  blij, dit zijn al meer deelnemers dan dit jaar. Voor de komende editie geven we extra aandacht aan de projectmarkt en aan vezels en garens voor meubelstoffen en huishoudelijk textiel”, aldus Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies bij Messe Frankfurt.

Heimtextil 2024 is opvallend populair bij behangfabrikanten: A.S. Création (Duitsland), Graham & Brown (UK), Kinland Decor (Hong Kong), Marburger Tapetenfabrik (Duitsland) en Masureel International (België) hebben hun terugkeer aangekondigd. “Met Heimtextil starten we het nieuwe jaar voor onze Duitse en internationale klanten die op zoek zijn naar vernieuwend behang van hoge kwaliteit, in Duitsland gemaakt. Deze beurs levert nieuwe contacten op en stelt ons in staat om bestaande klanten op hetzelfde moment te ontmoeten. We zien dan ook dat de leidende beurs in ons land plaatsvindt als een zeer groot voordeel”, aldus Wolf Kappen, Managing Director Marketing / Sales bij Marburger Tapetenfabrik.

In hallen 4.1 en 4.2 staan exposanten als Elastron (Portugal), Libeco Lagae (België), Martinelli Ginetto (Italië) en Vanelli Tekstil (Turkije). In hal 3.1 (Window & Interior Decoration) zien we aanbieders als JBY Creation (Frankrijk) en Duitse bedrijven als Albani, Eustergerling en Neutex Home Deco.

In de Smart Bedding product area in hal 11.0 zijn bijna alle marktleiders van de partij met bedden, matrassen en slaapsystemen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Badenia Bettcomfort en Traumina uit Duitsland plus merken alsWendre AS (Finland) en in hal 12 bedrijven als Bedding House, Corn. van Dijk, Estamparia Textil Adalberto Pinto (Portugal), Klaus Herding (Duitsland), Lameirinho (Portugal), Nile Linen Group (Egypte) en Wülfing (Duitsland). Zoekt u terry stoffen? Fabrica de Tecidos do Carvalho (Portugal), Mundotextil Industrias Texteis (Portugal), Veritas Tekstil (Turkije) en Welspun (UK) plus anderen zijn van de partij in 2024.

Dit jaar hadden de aanbieders van stoffen voor de projectmarkt veel succes in hal 4.0 dus deze groep van leveranciers voor outdoor stoffen, kunstleder en functioneel textiel (een heerlijke uitdrukking. Bestaat er ook niet-functioneel textiel? Zelfs decoratief textiel heeft een functie: mooi zijn) voor de contractmarkt wordt nu uitgebreid en zal nog internationaler georiënteerd zijn. Het Duitse mah-ATN doet in ieder geval weer mee. “We gaan nieuwe producten presenteren tijdens Heimtextil 2024, met name op het gebied van kunstleder, leder en kurk. Duurzaam en milieuvriendelijk. Deze beurs is ideaal voor het bereiken van onze bestaande en nieuwe klanten”, aldus Angelika Delalle, Head of Marketing van mah-ATN.

Acht maanden voor de start van de beurs zijn de zes verdiepingen van Asian Excellence en Asian Selection al uitverkocht, zowel in de hallen 10.0-10.3 als in 6.0, 5.0 en 6.1. Inkopers van grote volumes vinden hier wat ze zoeken (voor de overige bezoekers is het alsof je naar China of India reist zonder het vliegtuig te hoeven nemen). Asia Excellence heeft nog 2 extra hallen: 6.1 en 10.2.

Heimtextil 2024 is dus van 9 tot en met 12 januari in Frankfurt.

heimtextil.messefrankfurt.com