Drisag, het Kempisch familiebedrijf gespecialiseerd in kantoormeubilair, voorziet het nooddorp te Hasselt en Gent van meubels. De 95 woonunits zijn aangekocht door Wonen in Vlaanderen en zullen gebruikt worden om Oekraïense vluchtelingen te huisvesten die momenteel onderdak zoeken in België.

Drisag is al meer dan 50 jaar actief in de meubelindustrie en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een kwaliteitsmerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meubels voor kantoren, scholen en andere openbare ruimtes. Met deze samenwerking breidt Drisag zijn expertise uit naar de tijdelijke huisvestiging en studentenkamers en biedt het hoogwaardige Belgisch geproduceerde meubels voor de mobiele woonunits.


“We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met Corbiz en Wonen in Vlaanderen”, aldus, Niek Renders (zaakvoerder) van Drisag. “We kijken ernaar uit om onze expertise op het gebied van meubels uit te breiden naar de tijdelijke huisvestiging en om vluchtelingen een volledige oplossing te bieden voor hun huisvesting.” Corbiz is verantwoordelijk voor de coördinbatie van de woonunits. Met hun expertise zullen ze zorgen voor woonunits met een optimale lay-out die in no-time worden opgericht. Wonen in Vlaanderen is een organisatie die mensen helpt bij het vinden van een geschikte woning. Het bedrijf is actief in Vlaanderen en heeft als doel om mensen te helpen bij het vinden van een comfortabel en betaalbaar huis. Met deze samenwerking kan Wonen in Vlaanderen een compleet pakket aanbieden, inclusief meubels van Drisag en tijdelijke huisvesting gecoördineerd door Corbiz.

Elk van de units is uitgerust met de nodige voorzieningen om een gezonde en aangename leefomgeving te creëren, zoals een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer. Ze zijn gecreëerd voor ieders noden, met één twee of drie slaapkamers zodat ze inzetbaar zijn voor kleinere en grotere gezinnen. “We zijn trots dat we onze expertise en ervaring kunnen inzetten voor de verbetering van de levensomstandigheden van mensen in nood. Iedereen verdient een warme thuis en dit hebben we proberen te creëren in dit belangrijke humanitaire project”, alsdus Niek Renders (zaakvoerder) van Drisag.

De samenwerking tussen Drisag, Corbiz en Wonen in Vlaanderen is een win-win voor alle betrokken partijen. Samen hebben ze reeds 95 woonunits ingericht en klaargemaakt voor ingebruikstelling.

Meer informatie: www.drisag.be