Joop Kruit heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering van de Internationale Meubel Groep Holding BV (IMG) uit Etten-Leur het voorzitterschap van de raad van bestuur overgedragen aan Henk Klop. Henk Klop is sinds begin 2009 bestuurslid.

In het dagelijks leven is de nieuwe voorzitter samen met Menno Mijnders directeur-eigenaar van Hartog Woongroep BV. Dit bedrijf heeft vestigingen van Hartog Wonen in Sliedrecht en Utrecht, Profijt Meubel in Capelle aan den IJssel, Sliedrecht en Utrecht, Auping Plaza in Utrecht en Pronto Wonen in Capelle aan den IJssel.

Joop Kruit was sinds 2004 bestuurslid en vanaf 2009 voorzitter van de raad van bestuur van de IMG. Gezondheidsredenen dwongen hem het voorzitterschap en de bestuurstaken neer te leggen.

Onder zijn voorzitterschap is de structuur van de IMG geprofessionaliseerd. Ook bracht hij in deze periode de dienstverlening vanuit de serviceorganisatie in Etten-Leur op een hoogstaand niveau. De ondernemers en franchisenemers van de aangesloten bedrijven worden nagenoeg geheel ontzorgd op het gebied van inkoop, productinformatie en marketingondersteuning. De omzet van de IMG is onder zijn leiding verdubbeld.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering blikte Joop Kruit kort terug op zijn voorzitterstijd. Hij gebruikte hiervoor een metafoor uit de natuur: een vlucht ganzen en hoe deze ganzen samen verder komen, hoe ze onderling communiceren en hoe ze zich gedragen als een gans tijdens de vlucht in problemen raakt. Deze eigenschappen hebben, volgens oud-voorzitter, symbool gestaan hoe de IMG zich staande wist te houden en sterker werd tijdens de afgelopen jaren. Joop Kruit eindigde met het motto waarmee hij in 2009 als voorzitter begon: ‘De IMG, van, voor en door ondernemers!’.

Henk Klop bedankte zijn voorganger voor zijn gepassioneerde inzet als voorzitter en bestuurslid van de IMG. Als dank voor zijn inzet overhandigde hij hem namens de aandeelhouders een kunstwerk ‘Ganzenvlucht’.

Niet alleen werd Henk Klop de nieuwe bestuursvoorzitter, de aandeelhoudersvergadering benoemde ook Gerben Löwik als nieuw bestuurslid. Hij is directeur-eigenaar van Löwik Wonen & Slapen in Vriezenveen. Binnenkort omvat deze onderneming alle franchiseformules van IMG.

Op de foto van links naar rechts: Henny Jansen, Joop Kruit, Hennie Kapenga, Ruud Weber, Henk Klop, Marian Hoogenboezem.