Tijdens de afgelopen editie van ambiente is (ondanks het tegenvallende bezoekersaantal vanwege het virus) gebleken dat de speciale HoReCa Hall een succes was. Vandaar dat de organisatie, Messe Frankfurt, hal 6.0 wil handhaven als hal voor horeca leveranciers bij de volgende editie van de vakbeurs voor giving, living en dining.

Ongeveer 650 exposanten uit 23 landen waren aanwezig op de beurs en in deze hal stonden 88 exposanten. Hal 6.0 werd goed bezocht door hotelketens, eigenaren van restaurants, cateringbedrijven, cruisemaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen. Deze bezoekers keken overigens verder dan serviezen en bestekken, ze waren ook te vinden in de hallen voor wonen en geschenken. Zowel op eigen houtje als met de speciale HoReCa meets Contract trendtours die werden gegeven. Pierre Nierhaus gaf deze tours en kreeg enthousiaste reacties van de deelnemers.

Er is wereldwijd een hospitality boom gaande, aldus Messe Frankfurt. Ook de reacties op de presentaties en lezingen in de HoReCa Academy waren zeer positief. Wat betreft de trends in HoReCa land: aardekleuren voor serviezen, gezond eten vanaf buffettafels uit natuurlijke materialen (zoals teak, leisteen en zelfs boombast) en, zoals gemeld in de terugblik op de beurs in Interior Business Magazine: mix and match in kleuren en patronen bij serviezen, Drie borden op elkaar in dezelfde kleur is uit de mode. Duurzaamheid is een thema, dus glas wordt hergebruikt, lood wordt vermeden en glazen drinkrietjes die de vaatwasser in kunnen zijn je van het.

De volgende ambiente is van 19 tot en met 23 februari 2021.

www.ambiente.messefrankfurt.com