Samenwerking met iconische patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes

Haarlem, 24 augustus – IKEA lanceert een kleurrijke, over-the-top collectie in samenwerking met de Britse patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes. Met haar revolutionaire en opvallende ontwerpen is Rhodes een icoon in de mode-industrie. De limited collectie die het Zweedse woonwarenhuis samen met haar ontwikkelde, bestaat uit 26 producten met gewaagde patronen en uitgesproken kleurenpaletten, typerend voor Rhodes’ werk. Door te spelen met kleur en patronen kan je op een makkelijke (en betaalbare) manier je huis totaal veranderen. KARISMATISK bevat onder andere een knalroze draagtas, kussens met slangenpatroon en goudkleurige lampenkappen. De collectie is vanaf september verkrijgbaar in alle IKEA winkels.

KARISMATISK is een manifest om jezelf te laten zien in huis. De collectie omarmt Rhodes’ energie en charme en past bij haar motto “Wees niet bang wat anderen van je denken”. Door gebruik te maken van opvallende kleuren, patronen en interessante objecten geef je je huis nog meer charisma. Alle producten stralen plezier uit en zijn te mixen en matchen, op welke manier dan ook. Niks hoeft precies bij elkaar te passen, juist niet! Mismatched becomes matched.

More is more
Bij deze collectie draait het niet om ‘less is more’, juist om ‘more is more’ – dat is het hart van KARISMATISK. Denk aan kussens en vloerkleden met prints vol sterren, speelse kronkels en bloemen. Ook bestaat de collectie uit verschillende handgeblazen vazen, een sprei en een kleurrijk kamerscherm. Details als plooien en strikjes refereren naar de romantische jurken van Rhodes en voegen een stukje high fashion glamour toe. De glimmende stof is ook los verkrijgbaar om zelf een jurk, sjaal of kussen van te maken. Het levendige kleurenpalet van goud, warm roze, knalrood, koninklijk paars en kobalt blauw licht elk interieur op.

Over Zandra Rhodes
Zandra Rhodes is een ‘one of a kind’ mode-ontwerper, die een stempel heeft gedrukt op de mode-industrie. Hiervoor ontving zij meerdere onderscheidingen. Ze werkte onder andere samen met Valentino, opende het Fashion and Textile Museum in Londen en kleedde beroemdheden als prinses Diana, Kylie Minogue en Freddie Mercury. Rhodes studeerde textieldesign aan de Royal College of Art in Londen, runde er een kledingboetiek en lanceerde haar eerste collectie in 1969.