Tijdens GLUE Amsterdam presenteert het Nederlandse designmerk Banne een deel van de nieuwe collectie in hotel Arena, een belangrijke GLUE hub aan het Oosterpark in Amsterdam. Voor de gelegenheid is Banne een unieke samenwerking aangegaan met GLUE founding partner Interface, een internationaal bedrijf in vloeren met een geïntegreerde collectie tapijttegels en veerkrachtige vloeren. Sinds de jaren negentig focust Interface zich al op het produceren van CO2-neutrale producten. Op het moment dat hun missie zo goed als bereikt was, hebben ze de lat weer een stuk hoger gelegd door CO2-negatieve producten na te streven. De eerste collecties daarvan zijn dit jaar gelanceerd en tijdens GLUE te zien.

Circulaire Banne Bloom outdoor lounge chair – Peter van de Water

Zowel Banne als Interface ontwerpen met oog voor het klimaat. Beide delen de overtuiging dat goed design veel meer is dan alleen esthetische waarde van het product. Dat het niet alleen gaat om wat ze maken, maar ook hoe ze het maken. En dat het altijd beter kan. Zowel Banne als Interface leggen daarbij de lat steeds hoger en gaan de uitdaging aan.

Deze gemeenschappelijke deler heeft geleid tot deze bijzondere co-presentatie, waarbij een deel van de collecties van beide merken harmonieus met elkaar verweven worden. Daarnaast zullen beide merken ingaan op het achterliggend gedachtegoed en het ontwerpproces. Banne zal in dit kader twee producten uitlichten: de Bloom outdoor lounge chair van Peter van de Water en een gloednieuw prototype van een 100% gerecycled kunststof kuipstoel, ontworpen door Lex Pott die begin 2022 verkrijgbaar is.

Pott zal op zaterdag 18 september om 15.30u een live presentatie geven over de designkeuzes die hij heeft gemaakt om tot dit ontwerp te komen.

Waar: Hotel Arena, ’s Gravesandestraat 55 (aan het Oosterpark), Amsterdam
Wanneer: 16-19 september (16/17 september 10:00 – 18:00 uur, 18/19 september 11:00 – 17:00 uur)

Speciale gasten:
Donderdag 16 september 15:30 – 17:30 uur: designer Simone Post + aansluitend borrel
Zaterdag 18 september 15:30 – 17:30 uur: designer Lex Pott + aansluitend borrel