There’s no business like … more business. Zo opent de meest recente uiting van imm Cologne. Maar hoe starten we de motor weer op? Het beursteam rond Matthias Pollmann en Claire Steinbrück houdt zich daar nu mee bezig.

Deze buitengewone tijd vraagt om bijzondere manieren om producten te tonen en te verkopen. De beursorganisatie heeft een rotsvast vertrouwen in de Duitse economie en de Duitse markt. Als eerste grote beurs in 2021 is het dus van belang om extra krachtig uit de startblokken te schieten. Pollmann: “In januari 2021 bieden we als eerste weer de mogelijkheid om de zo gemiste contacten weer aan te knopen. Ons doel is het om mensen, concepten en wegen weer met elkaar te verbinden om zo een succesvolle herstart van de branche voor elkaar te krijgen.”

Een beurs draait om persoonlijk contact. Met de begrippen SHOW SAFE, MEET SAFE, STAY SAFE en VISIT SAFE vat Koelnmesse de maatregelen voor exposanten en bezoekers samen. Met 280.000 vierkante meter biedt het beurscomplex voldoende mogelijkheden om afstand te houden. De digitale bewegwijzering helpt bij het leiden van de bezoekersstromen. Stands en paden met voldoende tussenruimte voor de anderhalve meter norm. Alleen toegang via volledig ingevulde online registratie. Het zijn inmiddels bekende maatregelen. Iedereen moet na te trekken zijn.

Koelnmesse wijst op de veranderingen in wonen, werken en communiceren dankzij de pandemie. Maar imm Cologne zal in januari blijven wat hij is: een inspiratie platform, een handelsplek, een herstart van de internationale interieurbranche voor het nieuwe jaar, aldus Pollmann.

www.imm-cologne.com