Het iedere keer weer even slikken als wéér een toonaangevende beurs het onderspit moet delven tegen dat vervelende virus. Maar het nieuws kwam dinsdag natuurlijk niet als een donderslag bij heldere hemel:  IMM is geannuleerd. De voorbereidingen voor de IMM Cologne 2022 beginnen in de komende weken. De meubelbranche zonder IMM, dat is eigenlijk het zelfde als een tosti hawai zonder ananas. Of als The Rolling Stones zonder Mick of Keith. Een eerste reactie van Interior Business Magazine columnist Cees de Gelder: ”Het niet doorgaan van de beurs is zeer heftig voor exporterende leveranciers. De Duitse markt zit potdicht voor nieuwe producten uit het buitenland. Duitse leveranciers profiteren.”

De branche zal er mee moeten dealen. De speciale hybride editie van de IMM Cologne, gepland voor 20 tot 23 januari 2021, is geannuleerd vanwege de huidige ontwikkelingen van de corona-pandemie in Europa en Duitsland. “We moesten de realiteit onder ogen zien, ook al doet het pijn. De huidige ontwikkelingen hebben de laatste tijd voor te veel onzekerheid gezorgd bij onze exposanten en bezoekers. Deze beslissing, die is afgestemd op de branche, hebben we genomen in nauwe samenwerking met onze conceptuele sponsor, de VDM, onze exposanten en partners”, zegt Gerald Böse, CEO van Koelnmesse.

“Aangezien beide formaten – off- en online – nauw met elkaar verweven waren en wederzijds afhankelijk waren in het concept van de speciale editie, heeft zelfs een zuiver digitaal evenement onder deze omstandigheden geen zin.

Met ambista – het wereldwijde online bedrijfsnetwerk voor de meubel- en interieurbranche – combineert Koelnmesse nu al de belangrijkste functies die marktpartijen in de meubel- en interieurbranche dagelijks nodig hebben in één platform”, vervolgt de CEO. “Maar we kijken optimistisch naar de toekomst en kijken dubbel vooruit naar 2022, wanneer de industrie hier in Keulen weer dynamisch van start kan gaan met imm cologne”, zegt Gerald Böse.

“Met de speciale editie van imm cologne wilden we de huidige crisis actief vormgeven in januari. We moeten nu van dit plan afzien. De ervaring van een beurs ter plaatse is en blijft immers iets bijzonders en de ontwikkelingen van de afgelopen weken en vooral de laatste feedback van onze klanten hebben aangetoond dat de annulering van deze speciale editie de juiste beslissing is, omdat het past bij de situatie”, zegt Oliver Frese, COO van Koelnmesse.

IMM Cologne 2022 al in voorbereiding

In 2022 zal de imm cologne zoals gebruikelijk plaatsvinden in fysieke vorm. Deze beurs zal worden aangevuld met een digitale extensie. Het concept voor de imm cologne 2022 wordt de komende weken, samen met de industrie, opgezet.