Meer dan de moeite waard is de ING podcast waarin ING man Dirk Mulder Light & Living mannen Stephan van Kruisselberge en Edwin Verlaan van Lightmakers aan de tand voelt. Het interview over corona en groei van e-commerce kunt u hier beluisteren.

Eerder al ging Dirk Mulder in gesprek met Diederik Kersten van groothandel Kersten.

Eerder dit jaar heeft Bluegem heeft aangekondigd dat Light & Living de aandelen van PT Group BV (www.presenttime.com) – de groep achter de Karlsson, PT Living en Leitmotiv merken, voor 100% heeft overgenomen. Lees hieronder het begin 2021 gepubliceerde persbericht.

PT

Light & Living

 

Present Time is een bekend en snelgroeiend bedrijf in woninginrichting, gevestigd in Almere, Nederland, en wordt geleid door Birger Nielsen. Present Time, in 1984 ontstaan als een klein cadeaubedrijf, breidde zich snel uit door de aankoop van twee andere merken, Karlsson en Leitmotiv. De groep heeft vandaag de dag een breed assortiment producten en rekent op een portefeuille van ongeveer 1.700 actieve klanten.

Ondanks de sluiting van winkels in zijn kernmarkten (Benelux, VK, DACH) heeft de groep bewezen zeer veerkrachtig te zijn en is de groep erin geslaagd haar financiële prestaties in 2020 te verbeteren, zowel op het vlak van omzet als rentabiliteit. Present Time sloot 2020 af op € 12,0 miljoen Bruto-omzet, tegenover € 10,5 miljoen in 2019 (een stijging van 14%).

Bluegem en het Light & Living team zijn erg enthousiast over deze overname, dankzij meerdere cross selling mogelijkheden en het potentieel om best practices te delen met Light & Living. Present Time heeft een sterk netwerk van e-tailer klanten, wat Light & Living ten goede zou moeten komen, terwijl Light & Living een sterke pan-Europese voetafdruk heeft met offline retailers en een breder productaanbod. Bovendien past het productassortiment van Present Time goed en voegt het drie merken en een hippe, jonge, Scandinavische stijl toe, evenals nieuwe artikelen (bijv. klokken) aan de collectie van Light & Living.

Mathieu Develay, Investment Director bij Bluegem, zegt: “We zijn verheugd om met Birger en het team samen te werken aan deze belangrijke mijlpaal voor de groep. We kijken ernaar uit om alle opwindende synergieën en mogelijkheden voor cross-selling te benutten die zullen ontstaan door de integratie van de twee bedrijven, waardoor de groei van de groep aanzienlijk wordt versneld en haar relevantie binnen het Europese woningdecoratielandschap wordt vergroot”.

Eerdere berichtgeving: Parlane International ook overgenomen door Light & Living

 

Light & Living neemt Parlane International over