Inretail komt met een persbericht en is teleurgesteld in de persconferentie van meneer Rutte. De branche verenigingen van de kappers en schoonheidsspecialisten hadden meer succes, ze mogen weer open.

”INretail is teleurgesteld over het feit dat winkels per 3 maart niet open mogen. Het kan veilig en dat is sinds maart 2020 met het protocol verantwoord winkelen bewezen. De schade in de retail is ongekend groot en open winkels is de enige echte oplossing.”

Gesprek met minister
INretail gaat morgenochtend in gesprek met de minister van Economische Zaken Van ’t Wout over de mogelijkheid van het aangekondigde ‘kopen op afspraak’. De minister zocht hiervoor zelf contact met INretail.
”Op de agenda staan de interpretatie van de uitwerking van de voorwaarden die aan kopen op afspraak zijn gekoppeld en de mogelijkheden voor meer verbetering dan nu is aangekondigd. Binnen de veiligheids- en handhavingsregels moet de maximale ruimte gezocht worden. Ook de steun voor middelgrote en ketenbedrijven wordt dan besproken, evenals de noodzakelijk snelle uitbetaling van steunmaatregelen voor gedupeerde ondernemers.”

Lobby meubelinkoopgroepen

Vorige week luidde de grote groepen de noodklok. In een door Nils Beverwijk ondertekende brief aan Rutte werd de noodzaak van versoepelingen aangestipt. Aan Interior Business Magazine laat Nils in een eerste reactie weten blij te zijn met ‘deze eerste stap’.