De MONDiART ‘Haute Couture’ collectie is met veel enthousiasme ontvangen in Brussel

”De op Meubelbeurs Brussel gepresenteerde Haute Couture collectie van MONDiART werd door de bezoekers van de beurs met veel enthousiasme ontvangen.” Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. ”Deze ‘Woven Art’ is exclusief bij MONDiART verkrijgbaar. Dankzij de prachtige illustraties van kunstenares Margot van Huijkelom is de collectie uniek en een musthave!”

Woven en Velvet Art

Bij MONDiART staat de ontwikkeling niet stil! Op gebied van wevingen is het de ambitie van het bedrijf uit designstad Eindhoven om vooruitstrevend te zijn. ”Natuurlijk hebben de authentieke gobelins een prominente plek in het assortiment van MONDiART. Ook de zogenaamde ‘Changeable Art’ wordt steeds verder ontwikkeld. De kunst die op textiel, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, wordt gedrukt met bio-afbreekbare inkt krijgt een extra 3D-effect dankzij de geborduurde accenten. De ‘Velvet Art’ kunstwerken verbeteren niet alleen de akoestiek in een ruimte, het is ook aaibare kunst.”

Duurzame borduurstudio

MONDiART is uitgebreid met twee professionele borduurmachines. In de eigen borduurstudio, die er dankzij de diverse garenklossen enorm artistiek uitziet, worden kunstwerken voorzien van prachtige details. Passend bij de duurzame gedachte van het bedrijf, zijn ook de borduurgaren gerecycled. Met deze techniek in eigen huis krijgen de MONDiART kunstwerken een unieke touch. Meer daarover later!

Deze maand in de spotlight: DonaDíés

Onder de naam DonaDíés (= cadeautjes dag) brengt kunstenares Désirée Salman moderne en vooral kleurrijke schilderijen uit. Abstracte kunst waarbij Désirée hoopt, dat de filosofie erachter, door eenieder die ervoor openstaat, omarmt wordt. ‘Je kan alleen normaal zijn door anders te zijn’. Niemand is hetzelfde, maar ieder mens heeft mooie eigenschappen die gezien mogen worden. Net als bij haar schilderijen is ‘goed kijken’ belangrijk. “We zullen niet allemaal hetzelfde zien en ervaren, maar we kunnen er wel voor zorgen, dat we openstaan voor het onbekende en het mooiste voor onszelf en een ander eruit halen.” Désirée heeft zich door haar beelddenken en dyslexie niet altijd begrepen gevoeld. Waardoor begrepenheid haar is gaan fascineren. En hoopt nu mensen te inspireren. Door te kijken wat je ziet als je anders kijkt. Want Elke dag zijn er oogcadeautjes om je heen die ontdekt willen worden, gezien willen worden. Deze cadeautjes die ik op mijn pad ontdek, wil ik graag doorgeven. Ik kijk en laat anderen kijken waar ik naar kijk. Wellicht zien ze daardoor wat anders. Deze Oogcadeautjes zijn dus terug te vinden In mijn kunst en documentaires die ik als producent en programmamaker mag maken. ”Echt kijken dan pas gaan we begrijpen.”