Interieurwinkel Decoration uit Clinge heeft de koninklijke onderscheiding op woensdag 27 april – op Koningsdag – ontvangen. Dat gebeurde bij gelegenheid van het honderdjarige bestaan van het bedrijf. Eigenaresse Brenda Baart kreeg de bijbehorende oorkonde uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst.

Decoration groeide in de afgelopen honderd jaar uit van een drogisterij en verfwinkel tot een interieurwinkel met webshop. In 1922 richtte Joseph Baart het bedrijf op, zijn eigen gemengde kalkverf werd snel een begrip in de regio. In 1958 nam zijn zoon Ferdi Baart het bedrijf over. De verfwinkel groeide uit tot een echte interieurwinkel, met een groot assortiment aan behang, verf, gordijnen en vloerbekleding. De derde generatie, dochter Brenda Baart, nam vervolgens in 1997 het stokje over. Als één van de voorlopers werd in 1998 de webshop gestart.

De webshop decoration-for-interior.com is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Daarnaast staat Decoration bekend om haar eigen verfcollectie Decoration Paint, welke via verschillende bedrijven en wederverkopers verkocht wordt. Zo is het pallet van 27 kleuren o.a. terug te vinden bij Pot Interieur in Axel, ’T Uilennest in Sint-Niklaas, The Staging Company in Sittard en Ruys & Doornebal Interieurs in Lienden.

Decoration is een echt familiebedrijf gebleven. Echtgenoot Paul de Bruijn en dochter Ramanda de Bruijn zijn ook actief in de zaak. Zij zorgen voor een verdere ontwikkeling van de online identiteit van Decoration. Brenda Baart: “De afgelopen jaren is er veel veranderd. Maar dezelfde passie voor verf, interieur en schoonheid is na een eeuw nog steeds aanwezig. Wij hopen dat deze passie u inspireert om de wereld om u heen een stukje mooier te maken”.