Meubar-Evan Furniture: op naar een duurzame toekomst

Strategische verhuizing naar Meubar’s nieuw high-tech site

Evan Furniture, een toonaangevende producent van moderne, gemelamineerde meubels en onderdeel van het ‘Tomorrow Furniture’ consortium, verhuist naar de nieuwe high-tech locatie van Meubar in Aartrijke, West-Vlaanderen. Deze nieuwe site, drie keer zo groot als de huidige locatie in Veurne, belooft aanzienlijke voordelen voor zowel de bedrijven als de eindklant. Interior Business Magazine spreekt met CEO Steven Verraes.

Nieuw tijdperk van efficiëntie en innovatie
Het nieuwe Meubar-complex, een 7 hectare groot terrein dat vijf jaar in beslag nam tijdens de uitdagende jaren van de pandemie, zal een revolutie teweegbrengen in de productieprocessen. Dankzij de nieuwste productietechnieken zal de capaciteit verdrievoudigen, terwijl de kwaliteit wordt versterkt door geavanceerde laser-technologie. Met meer dan 10.000 mogelijke tafelvarianten, een geautomatiseerd voorraadbeheer, en een efficiënte ‘track and trace’ -systeem, belooft de nieuwe locatie een ongeëvenaarde reactiesnelheid en operationele efficiëntie.

 

 

Duurzaamheid en innovatie in de kern
Het hart van de nieuwe Meubar-site wordt gevormd door duurzaamheid en innovatie. Met een onafhankelijke energievoorziening op basis van groene energie uit houtresten en 2 megawatt aan zonne-energie, zal het complex volledig zelfvoorzienend zijn. Bovendien worden expertise en kennis gebundeld door het volledige personeel te verhuizen naar de nieuwe locatie, waardoor een breed scala aan voordelen ontstaat, zoals verminderde afhankelijkheid van leveranciers en uitbreiding naar nieuwe markten buiten de traditionele klantenkring.

Verticale integratie
CEO Steven Verraes spreekt van een mijlpaal. Verraes: “De verhuizing naar de Meubar-site is een mijlpaal voor Evan Furniture en de toekomst van Tomorrow Furniture. We geloven sterk in de voordelen van deze strategische stap, zowel voor onze operationele efficiëntie als voor onze langetermijnvisie op duurzaamheid en groei.”

 

De beslissing om naar de Meubar-site te verhuizen markeert een cruciale stap in de verticale integratie van Evan Furniture en het Tomorrow Furniture-concern. Verraes: ‘’Door het bestaande geautomatiseerde terrein in Veurne te verkopen, zal het Tomorrow Furniture-groep financiële slagkracht winnen, waardoor het zijn groeistrategieën kan versnellen en nieuwe marktkansen kan verkennen. De verandering symboliseert een nieuw tijdperk van samenwerking en groei binnen de sector.’’

Versterking van samenwerking en klantgerichtheid
Steven Verraes vervolgt: “Ons doel is om niet alleen onze operationele efficiëntie te verbeteren, maar ook om onze klantgerichtheid te versterken. We zijn ervan overtuigd dat de verhuizing naar de Meubar-site ons in staat zal stellen om onze klanten nog beter van dienst te zijn en om nieuwe markten aan te boren.”

Met het oog op de toekomst
De verhuizing van Evan Furniture naar de nieuwe Meubar-site vertegenwoordigt niet alleen een nieuw hoofdstuk voor de bedrijven, maar ook een mijlpaal in de evolutie van duurzame productie en verticale integratie in de meubelsector. Als baken van innovatie en toewijding aan duurzaamheid, belooft deze strategische zet een veelbelovende toekomst voor beide bedrijven en hun klanten.

 

Het commerciële team, onder leiding van Neirynck Jean Claude, Jannick Pattyn en CEO Steven Verraes, staat klaar om verdere informatie te verstrekken en de samenwerking te versterken. Met een gedeelde visie op groei en innovatie zullen Meubar en Evan Furniture blijven streven naar excellentie in productie en klantenservice, terwijl ze hun positie als marktleiders consolideren.

 

             

 

Tekst: Richard van der Hak, Interior Business Magazine