Van 14 tot en met 17 mei keert interzum bogota terug op de internationale beurskalender als leidende vakbeurs voor houtbewerking, meubelproductie en interior design met deelnemers van over de hele wereld.

Hieronder landen als Turkije, Brazilië, Chili, Spanje, Italië, Duitsland, India en de Verenigde Staten, bedrijven uit deze landen zijn aanwezig in het Corferias beurscomplex in Bogotá. Met oplossingen, innovatie en trends uit de branche en aandacht voor (daar komt ie) duurzaamheid en circulariteit. Na de 120 exposanten en meer dan 10.000 bezoekers van de editie in 2022 belooft deze editie nog succesvoller te worden, aldus de beursorganisatie Koelnmesse. Met deze keer 220 exposanten en 14.000 bezoekers die zich al aangemeld hebben.

Duurzaam omgaan met materialen, dat geldt ook voor het thuisland Colombia waar  meer dan 24 miljoen hectare aan commerciële bosbouw mogelijk is en waarmee Colombia zich graag presenteert als verantwoordelijk producent van gecertificeerd hout. Tijdens de eerste maanden van de oorlog in het Oosten werden er al trips geboekt naar het land door Amerikaanse en Europese meubelfabrikanten. Het land wil bekend komen te staan als een nieuwe wereldspeler in verantwoord gekweekt hout. Uiteraard wordt er weer veel georganiseerd tijdens de beurs als het gaat om babbelen en netwerken met panels, ook weer met duurzaamheid hoog in het vaandel. In een land dat zo moeizaam de eindjes economisch aan elkaar kan knopen is dit eigenlijk geen vanzelfsprekendheid.

interzum bogota heeft deze keer voor het eerst en Piazza in het midden van de beurs waar thema’s als het winnen van materialen en het ontwikkelen van nieuwe brandstoffen centraal staan, naast de mogelijkheden van en de grenzen aan het gebruik van hout en trends in design en productiemethoden. Ook is er de Creativity & Innovation Hub voor live demonstraties in houtbewerking. Deze vorm van kennisoverdracht tekent interzum bogota waar nog veel te leren valt en waar de volledige Colombiaanse meubel- en houtverwerkende industrie aanwezig zal zijn. Wat moeten wij met Colombia? Los van dat fantastische bosareaal is Zuid-Amerika een markt in opkomst. Zij die dit met eigen ogen willen aanschouwen en wellicht een leuke deal willen maken doen er goed aan het vliegtuig te pakken voor of tijdens 14 tot en met 17 mei.

www.interzumbogota.com