BR8 heeft een groep nieuwe investeerders gevonden om de groeiambities waar te maken. Bekende namen uit de meubel- en transportwereld investeren samen €750.000 in ruil voor een minderheidsbelang. BR8 laat al jaren een enorme groei zien. De komende periode zet het bedrijf in op softwareontwikkeling om de informatie-uitwisseling met opdrachtgevers naar een volgend niveau te brengen en het aantrekken van senior personeel te bespoedigen.

In de woonbranche is de bezorging van meubels nog steeds een uitdaging. Er zijn weinig tot geen gespecialiseerde partijen die zich richten op full-service tweemansbezorging. “Het bezorgen van een hoekbank is heel iets anders dan het bezorgen van kleding of een wasmachine. Het vereist specialistische kennis, een hoge automatiseringsgraad en ervaring met het bezorgen van grote en zware producten”, aldus Eelco Schuller, oprichter van BR8 (foto hieronder). Ontvangers scoren BR8 een 4.7/5 in Google – een uniek hoge score voor een last mile dienstverlener.

Om de groei in goede banen te leiden is er vorig jaar een nieuw 6.500m2-magazijn in Vianen in gebruik genomen. Voor veel opdrachtgevers verzorgt BR8 naast last mile bezorging ook warehousing en fulfilment – een combinatie van dienstverlening waar vooral bij e-commerce opdrachtgevers sterke behoefte aan is. Daarnaast wordt er hard ontwikkeld aan gespecialiseerde software om het proces van fullservice tweemansbezorging te optimaliseren én digitaal koppelen met opdrachtgevers zo eenvoudig mogelijk te maken. Het doel: voor zowel opdrachtgever als eindklant een unieke klantbeleving bouwen.

Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders en één van de nieuwe investeerders: “Er liggen grote kansen in de tweemanslevering van specifiek meubelproducten. Met veel kleine, niet gespecialiseerde partijen, zijn er kansen voor het bouwen van een marktleider. BR8 heeft alle kenmerken en expertise in huis om deze positie te pakken. Mede door de sterke focus op software ontwikkeling, procesinnovatie en de aandacht voor deze specialistische vorm van bezorging.” Naast Smits stappen een aantal investeerders in uit de meubel- en transportwereld.

Over BR8

BR8 is een full service logistiek dienstverlener die meubels tot in de woon- of slaapkamer bezorgt. Montage en het verwijderen en meenemen van verpakking behoort tot de standaard dienstverlening. BR8 is in 2017 opgericht door ex-Coolblue’er Eelco Schuller. Bij Coolblue ontstond het idee voor een nieuwe logistieke dienstverlener die van tweemansbezorging een feestje maakt. Het bedrijf heeft bekende meubelbedrijven als klant, met een nadrukkelijke focus op e-commerce opdrachtgevers. Voorbeelden zijn Flinders, Fest Amsterdam en Berden. Bij BR8 werken momenteel 45 medewerkers die meer dan 800 meubelbezorgingen per week voor hun rekening nemen