In de wereld van snelheid, adrenaline en competitie hebben Daan (23) en Timo (19) de fakkel van autosportpassie overgenomen van hun vader, branchegenoot Robert de Graaff van Ropelli Leer.

Wat begon als gezinsuitjes op het kartcircuit, evolueerde tot een levensmetafoor waarin persoonlijke grenzen werden verlegd en levenslessen werden geleerd. Nu, in 2023, staan de broers aan de start van het hoog aangeschreven Nederlands kampioenschap MX5-Cup, een mijlpaal in hun gedreven racecarrière.

Van kart naar kampioenschap

De racing roots van het gezin De Graaf gaan terug naar 2008, waar dagen op het kartcircuit werden doorgebracht, en de broers elkaar uitdaagden voor de snelste rondetijden. Wat begon als een familiepassie, leidde al snel tot overwinningen in kartwedstrijden en uiteindelijk tot het kampioenschap in hun autosportdebuutjaar.

In 2023 betraden ze de arena van het Nederlands kampioenschap MX5-Cup, waar Timo, met slechts een jaar ervaring, ervaren coureurs versloeg en als overwinnaar uit de strijd kwam. Het podium in Assen was het decor van een indrukwekkende prestatie waarbij hij zowel de oude als de nieuwe kampioen versloeg in directe gevechten op het circuit.

De nieuwe uitdaging

Terwijl Daan en Timo zich voorbereiden op de volgende fase van hun racedroom, beseffen ze dat snelheid en talent alleen niet voldoende zijn. Ze zoeken samenwerking met bedrijven die hun potentieel zien en begrijpen wat ze te bieden hebben. Timo benadrukt het belang van zichtbaarheid, beleving van autosport, netwerkmogelijkheden en sociale media als sleutelfactoren voor succes.

Treed in hun spoor

Daan en Timo doen een beroep op het publiek en potentiële sponsors om hun racedroom te ondersteunen. Elke like, comment en deelactie draagt bij aan de realisatie van hun droom. Maar het gaat verder dan dat – ze hopen op de steun van bedrijven die in hun kansen en talent geloven. Voor degenen die hen daarin een stapje verder helpen, wacht een bijzondere beloning: een kartclinic, een raceclinic in een echte raceauto of zelfs een race licentie.

De racedroom van Daan en Timo is een verhaal van passie, doorzettingsvermogen en de zoektocht naar samenwerkingen die hen verder kunnen brengen. Met hun gedrevenheid en talent willen ze bewijzen dat de autosportwereld een plek voor hen heeft.