Tijdens de buitengewone algemene vergadering van de Europese Confederatie van de meubelindustrie (EFIC) op 2 maart 2021 hebben de leden van de EFIC Edi Snaidero tot voorzitter van de organisatie gekozen voor de periode van 2021 tot en met 2024. Markus Wiesner treedt terug uit zijn functie na negen jaar toewijding aan de confederatie.

Edi Snaidero, 63 jaar oud en Italiaans staatsburger, is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Snaidero Rino SpA, een van de grootste Italiaanse keukenproducenten waar Edi de afgelopen decennia verschillende functies heeft bekleed, van technisch directeur tot algemeen directeur en later Chief Executive Officer. Tijdens zijn dertig jaar ervaring in het opbouwen van een pan-Europese groep, trad hij op als CEO of Voorzitter van verschillende bedrijven in verschillende Europese landen, zoals Rational GmbH, CDI France, Ixina Belgium en Euro Cucina Ltd. Momenteel is Edi ook vertegenwoordiger van de keukensector binnen de Italiaanse federatie voor de houtbewerkings- en meubelindustrie, FederlegnoArredo.

”Ik ben verheugd dat ik de rol van voorzitter van EFIC kan overnemen van Markus Wiesner, die de organisatie bijna tien jaar lang met succes heeft geleid, niet alleen door de confederatie te laten groeien, maar ook door de rol van EFIC in de Brusselse arena te versterken. Ik zal de komende drie jaar alles in het werk stellen om het uitstekende werk voort te zetten en de Europese meubelindustrie in alle opzichten te steunen. Ik geloof echt in het Europese concept en ben ervan overtuigd dat saamhorigheid tot sterkere resultaten leidt. EFIC moet de meubelindustrie in Europa met één stem blijven vertegenwoordigen en we zullen samenwerken om niet alleen de gevolgen van de coronaviruscrisis te boven te komen, maar ook om de industrie voor te bereiden op een bloeiende groene en digitale transitie, die EFIC volledig ondersteunt”, aldus Edi Snaidero, voorzitter van EFIC.”