De uitgebreide reisbeperkingen in het Verenigd Koninkrijk en de herinvoering van de lockdown in Engeland tot december hebben ertoe geleid dat de organisator van de January Furniture Show, Clarion Events, de data van het evenement heeft verplaatst naar 25-28 april 2021.

Cleere Scamell, Event Director: “De Furniture Show in het NEC is het krachtigste Britse handelsevenement in zijn soort. In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de januari editie, vastbesloten om de sterke show te leveren die de sector nodig heeft en van ons gewend is.  De recente Clovis ontwikkelingen in combinatie met de noodzakelijkerwijs lange doorlooptijden die exposanten nodig hebben om hun producten voor te bereiden en te presenteren, bewegen ons ertoe om in dit stadium realistisch te zijn en veiligheid voorop te stellen. Bovendien zijn er na een turbulent jaar wereldwijd aanzienlijke problemen aan de aanbodzijde in delen van de meubelsector, waardoor er meer tijd nodig is om de materiaalvoorziening te normaliseren”.

Cleere vervolgt: “In de afgelopen weken hebben we de kopers van meubels en interieurs in de hele sector in kaart gebracht en ik ben blij te kunnen melden dat we een zeer sterke en positieve reactie hebben gekregen van regelmatige bezoekers, die voorstander zijn van een verhuizing naar april. 84% van de kopers zegt zeker aanwezig te zijn, en nog eens 13% is van plan aanwezig te zijn als ze meer details hebben over de praktische COVID-maatregelen.

“Bijzonder bemoedigend is de reactie van degenen die de recente edities van de beurs niet hebben kunnen bezoeken tijdens de traditioneel drukke januari periode, maar die nu van de gelegenheid gebruik zullen maken om de beurs te bezoeken in dit nieuwe voorjaarsvenster. Interessant is dat de reactie van deze kopers net zo sterk is als die van onze vaste bezoekers, dus we verwachten in april veel nieuwe klanten te zien”.

We zijn bezig om contact te leggen met exposanten, bezoekers en andere belanghebbenden in de sector. Dit zal in de loop van de komende weken worden voortgezet, terwijl we de plannen voor Furniture Show Birmingham in april afronden. Met nog bijna 6 maanden te gaan tot de opening van de beurs kijken we uit naar wat de eerste grootschalige gelegenheid voor de industrie zal zijn om samen te komen”.