Het eerste contact tussen Jess Design en  Robert Bronwasser dateert van een aantal jaren terug, er was direct een klik. Afgelopen voorjaar is het tot een concrete samenwerking gekomen. Jess Design daagde Robert Bronwasser uit een nieuwe collectie te ontwikkelen. Tijdens de IMM in Keulen is daar het eerste resultaat van te zien.

De nieuwe lijn sluit aan bij de huidige collectie, maar heeft wel een heel eigen, markante uitstraling. Maarten van de Goor, directeur Jess Design: “Wij waren toe aan een nieuwe wending, zochten naar verfrissende ideeën. Robert Bronwasser is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een internationaal bekende designer. Zijn signature spreekt ons erg aan en past bij Jess. Het voordeel is dat hij in de meubelbranche nog niet zo’n gevestigde naam is, wat zijn ontwerpen voor ons heel exclusief maakt.”

Robert Bronwasser: “Jess vroeg mij om verbreding en vernieuwing. Een totaalpakket van banken, fauteuils, stoelen en tafels, passend bij Jess, maar wel grensverleggend. Een leuke uitdaging! Ik heb me laten inspireren door de pure materialen, die een nonchalance en stoerheid in zich hebben. Daar heb ik mijn signature aan toegevoegd: vriendelijke, afgeronde hoeken, heldere lijnen en een functio-nele twist. De kern van deze collectie is namelijk dat je op twee manieren op een meubel kunt zitten: zo’n dubbele functie is nooit eerder vertoond. De meubelstukken zijn hierdoor los en in combinatie op verschillende manieren te gebruiken. Dat maakt het leuk voor thuis, maar vooral ook voor hotel-lobby’s, restaurants en ontvangsthallen. Dat speelse is kenmerkend voor het ontwerp, dat wij de naam Shuffle hebben meegegeven.”

“De samenwerking is super en wij zijn heel blij met het resultaat”, vertelt Maarten. Naast de IMM gaat Jess Design ook met de collectie naar de Stockholm Furniture Fair in februari.