Interieurdesignstudio BÜRO KIF bestaat 10 jaar en viert dit met een kleinschalige expositie getiteld Different Shades Of Abstraction. In samenwerking met kunstgalerie Althuis Hofland Fine Arts is werk te zien van tien gerenommeerde en opkomende kunstenaars uit binnen- en buitenland: Alejandra Venegas, Malin Persson, Janine van Oene, Laura de Wilde, Romee van Oers, Günter Tuzina, Tom Goldenberg, Jasper Hagenaar (zie de afbeelding hieronder), Julius Stibbe en Christopher Colm Morrin.

Ieder van hen levert een kunstwerk – soms speciaal gecreëerd voor deze gelegenheid – dat een sterk ensemble vormt met de interieurs van BÜRO KIF. De expositie vindt plaats in de eigen studio van BÜRO KIF aan de Keizersgracht in Amsterdam en is van 8 oktober tot en met 7 november dagelijks te bezoeken. Diverse interieurobjecten en kunstwerken zijn er direct te koop.

De groepstentoonstelling is een reflectie op 10 jaar BÜRO KIF en toont het resultaat van een creatieve zoektocht naar een harmonieuze spanning, omgezet in kleur, vorm en materiaal. Het geheel is samengesteld door oprichter en eigenaar van BÜRO KIF, Hester Stolk, in samenwerking met curator Jeanine Hofland van Althuis Hofland Fine Arts. De kunstwerken worden getoond in een door BÜRO KIF samengesteld interieur.

“Met deze expositie willen we de verrijkende werking van de symbiotische combinatie van interieur en kunst laten zien. Het markeert de visie van ons bureau om kunst een integraal onderdeel van de interieurs te laten zijn”, aldus Hester Stolk.

BÜRO KIF is een interieurdesignstudio uit Amsterdam met een focus op het high-end luxury segment. Vanuit de gedachte dat ’thuis’ tot de meest dierbare dingen in het leven behoort, creëert Hester samen met haar team one-of-a-kind concepten – van styling tot interieurarchitectuur – en voert deze tot in detail uit. In binnen- en buitenland. De signature stijl kenmerkt zich door een harmonieuze combinatie van erfgoed en traditie met een eigentijdse, kosmopolitische touch. Gevoed met inspiratie die Hester opdeed in onder andere Parijs en Londen, waar ze jarenlang in de buurt woonde. BÜRO KIF combineert exclusief voor elk project vintage en antieke meubels uit Europa met eigentijdse decoratieve stukken en speciaal gecureerde kunst, resulterend in eclectische, kleurrijke interieurs. Stijlregels en trends worden zoveel mogelijk losgelaten; het unieke verhaal van de opdrachtgever staat centraal.

burokif.com