Om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen, doneren JYSK en Lars Larsen Group in totaal 2 miljoen Deense kronen aan het Rode Kruis en UNICEF, die noodhulp bieden in de getroffen gebieden.

De situatie in de door aardbevingen getroffen gebieden van Turkije en Syrië vraagt om actie. Daarom hebben JYSK en Lars Larsen Group besloten om in totaal 2 miljoen Deense kronen te doneren aan de internationale humanitaire organisaties Rode Kruis en UNICEF, die al aanwezig zijn in de gebieden waar mensen noodhulp het hardst nodig hebben.

“Wij volgen, net als iedereen, de wanhopige situatie na de aardbevingen en zijn diep getroffen door de menselijke tragedie die de natuurramp heeft veroorzaakt voor de lokale bevolking. Om de slachtoffers zo goed mogelijk te helpen, hebben we besloten om de noodhulp van het Rode Kruis en UNICEF financieel te ondersteunen door 2 miljoen Deense kronen te doneren”, zegt Jesper Lund, President en CEO van Lars Larsen Group.

“Het aantal mensen in Turkije en Syrië dat getroffen is door de aardbevingen en de nasleep ervan blijft van uur tot uur toenemen en daarmee ook de behoefte aan humanitaire hulp. Het Rode Kruis en UNICEF zijn al aanwezig in de getroffen gebieden en beschikken over de benodigde expertise om de juiste en meest effectieve hulp te bieden die zo dringend nodig is. We hopen dat onze gezamenlijke donatie in dat opzicht van waarde kan zijn”, zegt Jan Bøgh, President en CEO van JYSK.

Naast de financiële steun onderzoekt JYSK of het bedrijf hulp kan bieden met producten uit het assortiment, zoals dekens, slaapzakken, slaapmatten en andere benodigdheden voor de mensen die plotseling zonder huis zitten.