KOKKE House, een Nederlands designlabel, opent in de eerste week van april haar eerste pop-up showroom in het bruisende Schinkel District in Amsterdam-Zuid.

Vorig jaar debuteerde het merk tijdens Salone del Mobile in Milaan en her-lanceerde daar de iconische F_21 in een gelimiteerde oplage van 50 stuks in ultramarijn. In de pop-up showroom zijn de iconische designklassiekers van de volledige collectie te bewonderen, samen met twee tentoonstellingen: ‘The Art Of Sitting’ en de ‘Bluebox’. Tijdens de opening van de showroom wordt ook de nieuwe campagne van KOKKE House, in samenwerking met C41 magazine uit Milaan, gelanceerd.

KOKKE House is een familiebedrijf, opgericht door Romy Kokke en Daniel Beasley. Sinds het debuut vorig jaar is de collectie uitgebreid met een volledige reeks ontwerpen die de kenmerkende stijl en het hoogwaardige vakmanschap van het merk belichamen. “Ik ben opgegroeid tussen kunststukken van mijn vader en mijn moeder. Met KOKKE House willen we de iconische ontwerpen waarmee ik ben opgegroeid nieuw leven inblazen en delen met een nieuwe generatie”, legt Romy uit.

De in Nederland geboren ontwerper Ruud-Jan Kokke staat aan de basis van het merk en staat bekend om zijn heldere en verrassende ontwerpstijl. Zijn ontwerpen staan in de traditie van Gerrit Rietveld, een maker die uitblinkt in vorm en constructie. Zijn eerste ontwerp, de Fauteuil 21 uit 1984, is een van zijn meest bekende stukken. Sinds 1996 maakt de fauteuil deel uit van de vaste collectie van het Stedelijk Museum. Het wordt beschouwd als een Nederlands designklassieker en heeft de Red Dot Design Award (1996, categorie: Design Innovations) gewonnen. Het werk van Ruud-Jan Kokke heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen en zijn ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van toonaangevende musea zoals het Stedelijk Museum in Amsterdam, Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het MoMA in New York.

Tijdens de pop-up showroom worden de gerenommeerde stukken van de ontwerper getoond, waaronder F_21 (Stedelijk Museum), F_10 (Rijksmuseum), TC Stool (MoMA NY) en de C_40 (LV store London). Ook wordt de korte film ‘The Art Of Sitting’ van Bart van den Aardweg & Stichting OKA over het ontwerpproces van Ruud-Jan Kokke en de TC Stool vertoond. Daarnaast is er een “Bluebox” voor de limited edition F_21 Lapis en kunnen bezoekers genieten van de unieke kunstwerken van Petra Hartman en een speciale fototentoonstelling in samenwerking met C41 magazine. Kortom, er is genoeg te bewonderen voor bezoekers. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met tenminste 31 mei en is geopend voor publiek van maandag t/m donderdag, 10:00 tot 16:00 uur. Het opkomende Schinkelkwartier sluit perfect aan bij de artistieke visie van KOKKE House en biedt bezoekers een kunstzinnige omgeving en voldoende inspiratie.