Lensvelt kondigt het met trots aan: de samenwerking met de architecten van OMA voor de inrichting van het nieuwe gebouw van het Duitse mediabedrijf Axel Springer in Berlijn. Het futuristische gebouw, niet ver van Checkpoint Charlie, is ontworpen door Rem Koolhaas, architect en oprichter van het Office for Metropolitan Architecture (OMA). Het ontwerp van het gebouw met een open plattegrond en private stille ruimtes, dient als symbool en instrument voor de toekomst van dit toonaangevende digitale mediabedrijf.

Het doel 

Het doel van de moderne werkruimte is het doorbreken van de traditionele grenzen van conventionele werkruimtes door een vrije werkstroom tussen mensen en hun interactie mogelijk te maken. Dit alles gebeurt naar de kern van het gebouw toe met een gigantisch diagonaal atrium. Het ontwerp van de nieuwe kantoren is gebaseerd op 75% formele werkruimten tegenover 25% informele ruimten. Het gebouw biedt 52.000 vierkante meter werkruimte en kenmerkt zich door zijn open, transparante architectuur.  

Lensvelt senior sales medewerker Mick van der Kolff kwam twee jaar geleden in contact met de architecten van OMA en besprak de mogelijkheden in een vroeg stadium van de ontwikkeling van dit project. ”Tijdens Lensvelt’s MASTERCLASS evenement in januari 2020 namen de verantwoordelijke architect van OMA, Katrin Betschinger en Philippe Braun, ons mee op een visuele rondleiding door hun plannen voor het Axel Springer interieur en vertelden ons alles over het reilen en zeilen van dit epic project. Katrin Betschinger richtte zich zowel op maatwerk als op de akoestische omstandigheden in een open werkplek voor meer dan 3000 medewerkers.”

OMA architects Philippe Braun and Katrin Betschinger with Lensvelts Mick van der Kolff and CEO Rob Brugge during the Masterclass at Lensvelt showroom in january 2020.

Lensvelt ontwikkelde voor dit specifieke project een reeks producten: eenvoudig te monteren en te demonteren banken in 12 verschillende vormen voor langdurig gebruik en 8 verschillende eilandzetels ontworpen door OMA. Printerpods, veiligheidsbanken, onderkasten met schermen voor kantoorbenodigdheden en power units, akoestische lockers en Lensvelt’s eigen iconische Stealth kast.