Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert.

”Blauw werkt rustgevend in de slaapkamer – de kleur wordt vaak geassocieerd met sereniteit. Opvallend is dat in deze collectie ook Japanse invloeden terug te vinden zijn: traditionele motieven en subtiele blauwtinten verwerkt in een hedendaagse Auping dessin. Zo heeft de Takano strakke rode, roze en koraalkleurige strepen en speelse zwart-wit streepjes. En de Soho Blue heeft een a-symmetrische vlakverdeling waarbij blokken, strepen, fijne stippen en rasters samen het dessin vormen en een rijke schakering aan blauwtinten de finishing touch geeft. De voorjaarscollectie bevat ook veel grafische dessins – waar Auping om bekend staat. Strepen en blokken geven een krachtig en speels effect aan de overtrekken.”

Het bedtextiel uit de voorjaarscollectie is gemaakt van hoogwaardig katoensatijn. ”Katoensatijn geeft het overtrek een mooie glans en voelt zacht en glad aan.” Alle overtrekken hebben een extra lange instopstrook waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een Auping dekbed vast te maken zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft.

Duurzame productie
Auping droomt van een wereld waarin niks wordt verspild, maar waarin alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Daarom kiest het bedrijf uit Deventer voor duurzame productie van de bedtextielcollectie – waarbij het katoen wordt geproduceerd volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). ”Het Better Cotton Initiative zet zich in voor betere economische condities, milieuvriendelijke productie van katoen en voor verbeterde werkomstandigheden. Concrete resultaten zijn: minder waterverspilling, vermindering van pesticide gebruik, meer gebruik van organische bemesting, verbeterde winst voor de boer en verbeterde oogstopbrengsten. De verpakking van de overtrekken is gemaakt van PET-materiaal en FSC-gecertificeerd papier dat met milieuvriendelijke inkt is bedrukt. PET is een kunststof die keer op keer gerecycled kan worden.”