Elegantie en luxe zijn in alle Leolux presentaties vaste waardes, maar de lat wordt opnieuw hoger gelegd op IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. Het Nederlandse merk introduceert verscheidene nieuwe modellen, waarbij verfijning en materiaalgebruik centraal staan. De hoofdrollen op de Leolux stand zijn voor de bankenserie Elias, een model in het topsegment, en de draaifauteuil Lloyd, een ontwerp van Italiaanse origine.

De aanpassing van de koers was afgelopen jaar al ingezet: als creatieve man stuurde ontwerper Edward van Vliet het merk Leolux in de richting van de zachtere kleuren, luxe materialen en rijke accessoires als kussens en plaids. Op IMM 2018 borduren de Nederlanders gezamenlijk door op deze uitgangspunten, met nieuwe woonproducten, die nauw aansluiten bij de sfeerwerelden die Van Vliet voor Leolux afbakende.

Van de nieuwe producten zijn er nog geen foto’s, hierboven is de serie Amulet van Leolux afgebeeld.

 

Pronkstuk

De focus ligt voor Leolux overduidelijk op luxe zitmeubelen. Dat wordt in model Elias meteen zichtbaar. Deze bank is er in drie maatvoeringen. Het ontwerp van Christian Werner heeft een royale zitdiepte, aangevuld met rugkussens die de zachte lijnen van de rug volgen. De voetjes in zwart chroom en de ambachtelijke afwerking brengen Elias direct op het allerhoogste niveau.

De Italiaan Gino Carolllo levert met zijn eerste bijdrage aan de Leolux collectie meteen een design-statement af. De draaifauteuil Lloyd is stoer en tegelijkertijd heel uitnodigend. Met een soepele, bijna nonchalante stoffering en een bies die de krachtige vorm benadrukt. Lloyd biedt daarbij alle ruimte voor een eigen interpretatie: binnen- en buitenzijde kunnen apart gekozen worden, net als de kleur van de voet en de sierstiksels. De klasse van Lloyd is tot in het detail doorgevoerd, want zelfs de hendel van het neigmechaniek is met leer bekleed.

 

Allround bank

In 2017 introduceerde Leolux met veel succes het programma Bellice. Dit jaar wordt deze allround serie verder uitgebreid, met een aantal extra brede banken, een poef en een divan.

Meer noviteiten op de Leolux stand: de salontafel Coda (Pascal Bosetti), de karpetten Mizu en de poef Capri (beide Edward van Vliet). De eerste combineert de essentiële functies van de salontafel met een heel speelse aanblik, door zijn frivool opstaande randen en kleur-opties. De karpetten zijn machinaal geweven met natuurlijke materialen en leverbaar in drie kleurwerelden. De Capri poef is een volledig opzichzelfstaand ontwerp, met een hoogwaardige afwerking en ambachtelijke stoffeerdetails. De bekende salontafels Prismo (Van Vliet) worden aangevuld met een extra optie: de tafels zijn naast de keramische bladen voortaan ook leverbaar met een glazen blad.

 

Nanotech

Het innovatieve Fenix materiaal wordt door Leolux geïntroduceerd op de eetkamertafel Kalia. Fenix heeft een matte uitstraling en een zachte “touch”. Het is een zogenaamd nanotech-materiaal, dat in het gebruik mooi blijft, doordat oppervlakkige krassen met een speciaal sponsje kunnen worden weggepoetst.

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum kreeg de fauteuil Volare (Jan Armgardt, 1998) een nieuw gezicht. In Keulen presenteert Leolux een nieuwe editie, met een draadframe dat volledig kan worden aangepast aan de bekleding van de zachtronde zitting. De kenmerkende geblokte naden op de kussens blijven ook in deze editie behouden.