Leolux LX presenteert ‘de LXR18’. Leolux LX en ontwerper Martin Ballendat ontwikkelden deze fauteuil speciaal voor eigentijdse projectinterieurs. De LXR18 is het eerste product dat exclusief is ontworpen voor Leolux LX, het label waarmee Leolux Furniture Group projecten realiseert.

Compact, comfortabel en eigenzinnig modern.

De LXR18 is bovendien uiterst functioneel inzetbaar. In groepjes of als vrijstaand zitobject, zowel voor praktische en decoratieve toepassingen in hospitality, office en public spaces. ”De ronde R18-fauteuil combineert goede ergonomische eigenschappen met een tijdloze vorm.” De zitkuip is visueel in tweeën gedeeld, rug en zitting gescheiden, wat door de bies wordt geaccentueerd. De kleurstelling kan volledig worden afgestemd op de ruimte waarin de multifunctionele R18 wordt ingezet: in groepjes van dezelfde kleur of contrastvol, met keuze uit alle unistoffen uit de LX-collectie.

Het functionele eiken tafelblad wordt naar keuze links of rechts gemonteerd en draait over de zitting. ”De kleuren, materialen en contrasten van de LX-collectie zorgen ervoor dat het functionele ontwerp perfect in lijn gebracht kan worden met de meest creatieve, kleurrijke of strak geregisseerde ideeën van de interieurontwerper.”