Eigenaar zoekt externe partij om uniek bedrijf voort te zetten

Na 36 jaar ondernemerschap heeft Anja Nekeman, eigenaar van LEOXX en Prints van Oranje, op haar 60e besloten om de aandelen te willen overdragen aan een externe partij. Een van de belangrijkste redenen is dat er geen opvolging is vanuit de familie om de continuïteit van LEOXX te waarborgen. Als gevolg van dit besluit heeft Hans ter Hart, huidige algemeen directeur van LEOXX, besloten om LEOXX per 1 juli a.s. te verlaten, zodat er ruimte ontstaat voor deze nieuwe ontwikkeling.

Anja Nekeman

Achtergrond
In 2013 overleed Leo Nekeman, oprichter en eigenaar van LEOXX. Zijn weduwe, Anja Nekeman-de Boer, besloot de onderneming voort te zetten. Eerst met Marc Treu als algemeen directeur, vanaf november 2018 met Hans ter Hart. Anja: “De belangrijkste reden om de onderneming te continueren, was om onze drie jonge kinderen de kans te geven het levenswerk van hun vader voort te zetten als zij een volwassen leeftijd zouden bereiken. Die tijd is nu aangebroken. In gesprekken die ik de afgelopen periode met de kinderen hierover heb gevoerd, hebben zij alle drie aangegeven dat hun passies en ambities ergens anders liggen. Daarom zoeken we voor LEOXX een geschikte kandidaat voor een gedeeltelijke, of uiteindelijk een volledige, overname.”

 

Toekomstbestendige organisatie
Met het vertrek van Hans ter Hart liggen alle directietaken bij Anja Nekeman, hierbij ondersteund door Rolf van Woerkom, al 5 jaar adviseur voor LEOXX. Anja: “Ook tijdens onze zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat blijft ons professionele en betrokken team zich inzetten om met al hun kennis en ervaring én met de juiste vloerproducten interieurontwerpen naar een hoger plan te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met hen verder kunnen bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Naast ons uitgebalanceerde productportfolio en onze servicegerichtheid zijn we online sterk. De komende jaren willen we daar nóg meer op inzetten: op verdergaande digitale transitie en online beleving.”

Anja: “Vanaf deze plaats wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om Hans hartelijk te bedanken voor zijn inzet en toewijding de afgelopen jaren. We wensen hem zowel privé als in zijn nieuwe functie, die hij inmiddels heeft gevonden buiten de vloerenbranche, het allerbeste toe.”

Interesse

Geïnteresseerde partijen voor een mogelijke overname worden van harte uitgenodigd om voor 26 juni aanstaande contact op te nemen met Anja Nekeman of Rolf van Woerkom:

Anja Nekeman         Rolf van Woerkom
anja@leoxx.com      rolf@leoxx.com
+31 6 506 020 57     +31 6 511 790 60

 

Over LEOXX en Prints van Oranje

”LEOXX is een eigenzinnige onderneming in innovatieve projectvloeren. LEOXX helpt (interieur)architecten bij het creëren van een energieke, gezonde en gelukkige leef- en werkomgeving. LEOXX biedt daarbij ondersteuning op zowel functioneel als esthetisch vlak en adviseert bij het kiezen van de juiste vloer passend bij het interieurconcept. Het uitgebreide assortiment bestaat uit zachte, hybride en harde vloerbekleding (met onder andere de labels COLOR BOOKS, FLEXX, Amtico en ntgrate®). Prints van Oranje, het custom designlabel van LEOXX, biedt daarnaast tal van opties voor het customized printen van tapijt(tegels), karpetten, vinyl, behang, gordijnen en meubelstoffen. Zo geef je ieder denkbaar interieurontwerp volledig naar jouw wensen en ideeën vorm, voor onderscheidende en inspirerende interieurs waar een persoonlijke totaalbeleving centraal staat.”