De vakbeurs Light+Building vindt iedere twee jaar plaats in Frankfurt. Ook dit jaar zou de beurs plaatsvinden, op 27 september tot en met 2 oktober. Maar, u raadt het helaas al, ook dit is niet opportuun gebleken. De beurs wordt nu verzet naar 13 tot en met 18 maart 2022.

De pandemie blijft roet in het eten gooien, ook bij beurzen die van plan waren om in september gehouden te worden. Deze internationale beurs voor verlichting en gebouwtechniek stond oorspronkelijk gepland voor maart dit jaar en was door Messe Frankfurt en haar partners al doorgeschoven naar september. Te optimistisch, zo blijkt nu helaas. Tien weken geleden werd de verschuiving naar eind september bekendgemaakt, nu is de situatie nog niet zo verbeterd dat de Duitse overheid en de deelstaat Hessen het veilig achten om evenementen met meerdere mensen toe te staan, in ieder geval tot en met eind augustus. De marge van een maand is dan te kort om een beurs al dan niet te laten doorgaan, zo is nu het oordeel.

Doorschuiven naar 2021 en de cyclus van om het jaar doorbreken was geen optie. Liever nog een jaar wachten en dan glorieus terugkomen, in combinatie met Intersec, een vakbeurs voor gebouwbeveiliging. Iedereen zit nu met zijn gedachten elders, het is dan beter om te kijken naar de langere termijn om dan met meer zekerheid te kunnen zeggen dat de tijd weer rijp is voor een gezaghebbend evenement als Light+Buiding, zo redeneert de organisatie. Gezondheid boven alles, hoezeer de editie van 2020 ook gemist gaat worden door de organisatie, exposanten en bezoekers.

Op adem komen de komende jaren en met extra energie terugkeren is het devies voor Light+Building 2022.